Latvijā

No 1. novembra Rīgā atkal augs apkures cenas

© Sputnik / СтрингерMeitene pie radiatora
Meitene pie radiatora - Sputnik Latvija, 1920, 26.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 1. novembra Rīgā otro reizi šoruden pieaugs apkures tarifi – līdz 66,76 eiro par megavatstundu.
RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi uzņēmuma "Rīgas siltums" jauno siltumenerģijas tarifu. No 1. novembra apkures tarifs Rīgā sastādīs 66,76 eiro par megavatstundu tagadējo 57,31 eiro vietā, vēsta Gorod.lv.
Пенсионеры, деньги - Sputnik Latvija, 1920, 14.10.2021
Latvijā
Petraviča: decembri pensionāriem būs jāizvēlas – paēst vai samaksāt par apkuri
Šogad uzņēmums "Rīgas siltums" jau otro reizi lūdz palielināt tarifu. Cenu pieaugumu ietekmējis dabasgāzes cenu pieaugums pasaules tirgū. Oktobrī gāzes cena birža TTF bija apmēram seškārt augstāka nekā gadu iepriekš.
Ņemot vērā energoresursu cenu pieaugumu, SPRK aicināja īpašu uzmanību veltīt siltuma neefektīva patēriņa samazināšanai šajā apkures sezonā, kā arī lūdza "Rīgas siltumu" aktīvi sadarboties ar nekustamo īpašumu pārvaldniekiem, lai atrastu piemērotāko risinājumu katras mājas apkures izdevumu samazināšanai.
Oktobrī siltumenerģijas tarifi Ādažos, Ķekavā, Baložos, Ogrē, Valmierā, Rēzeknē, Olainē bija zemāki salīdzinājumā ar iepriekšējo apkures sezonu, savukārt augstāki – Rīgā, Mārupē, Jūrmalā, Piņķos, Cēsīs, Aizkrauklē, Daugavpilī un Ezeres pagastā. Pārējos Latvijas novados saglabājušies agrākie tarifi.
Газовая плита - Sputnik Latvija, 1920, 10.10.2021
Viedoklis
Eksperts: kas patiesībā vainojams pie enerģētiskās krīzes Eiropā?
SPRK norādīja, ka krasākais tarifu pieaugums vērojams apdzīvotajās vietās, kur siltumenerģijas ražošanai tiek izmantota dabasgāze. Savukārt, uzņēmumos, kas izmanto šķeldu un granulas, tarifi augs minimāli vai pat samazināsies. Siltumenerģijas tarifs Latvijā vidēji audzis no 53,89 eiro par megavatstundu maijā līdz 54,78 eiro par megavatstundu oktobrī.
Starp Latvijas pilsētām no dabasgāzes visvairāk atkarīga Rīga.
Ziņu lente
0