Latvijā

Petīcija par Covid-sertifikāta piešķiršanu pēc antivielu konstatēšanas iesniegta Saeimā

© Sputnik / Sergey MelkonovУказатель направления в пункт приема анализов на COVID-19 и вакцинацию в Латвийском центре инфектологии
Указатель направления в пункт приема анализов на COVID-19 и вакцинацию в Латвийском центре инфектологии - Sputnik Latvija, 1920, 10.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija piedāvā pārņemt Lietuvas pieredzi un izsniegt Covid-19 sertifikātu uz 60 dienām, pamatojoties uz antivielu esamību organismā.
RĪGA, 10. novembris — Sputnik. Trīs nedēļu laikā pēc publicēšanas sabiedrisko iniciatīvu portālā Manabalss.lv petīciju par Covid-19 sertifikāta piešķiršanu pēc pārslimošanas bez simptomiem un antivielu konstatēšanas parakstīja 10 000 iedzīvotāju.
Līdz ar nepieciešamā parakstu skaita savākšanu iniciatīva tika iesniegta Saeimā.
Торговый центр во время локдауна в Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 09.11.2021
Latvijā
Dzīve pēc 15. novembra: šodien valdība pieņems gala lēmumu
Petīcijas autore Alīna Škutāne uzsver, ka Latvijā daudzi ir slimojuši ar Covid-19 un arī pēc 180 dienām viņu organismā ir stabils antivielu līmenis. Tas nozīmē, ka viņi nevar atkārtoti inficēties ar šo slimību. Viņa ierosina pārņemt Lietuvas pieredzi šajā jautājumā un arī Latvijā izsniegt Covid-19 sertifikātu uz 60 dienām, pamatojoties uz antivielu esamību organismā.
Oktobrī Saeima noraidīja opozīcijas deputātu virzītos likuma grozījumus, kas tāpat paredzēja piešķirt Covid-19 sertifikātu pēc antivielu konstatēšanas.
Iepriekš minētie grozījumi Saeimā jau tikuši noraidīti 16. septembrī. Tolaik diskusijas laikā Saeimas deputāts, Veselības ministrijas parlamentārā sekretārs Ilmārs Dūrītis vērsa uzmanību, ka pēc antivielu ainas neesot iespējams pateikt, kad cilvēks ir saslimis un kāda ir viņa aizsardzība pret Covid-19.
Беременность - Sputnik Latvija, 1920, 09.11.2021
Latvijā
Ja ārsts iesaka grūtniecei nevakcinēties, jāmaina ārsts
Atzīmējam, ka Covid-19 sertifikāti nepienākas arī cilvēkiem, kuri izslimoja Covid-19 ārpus ES. Nacionālajā veselības dienestā paskaidroja, ka trešo valstu sertifikātu atzīšana nav iespējama tāpēc, ka pagaidām nepastāv iespējas uzzināt, ka cilvēks patiešām izslimojis.
Kopš pandēmijas sākuma Covid-19 tika laboratoriski apstiprināts 232 247 Latvijas iedzīvotājiem.
Ziņu lente
0