Latvijā

Dzīve pēc 15. novembra: šodien valdība pieņems gala lēmumu

© Sputnik / Sergey MelkonovТорговый центр во время локдауна в Латвии
Торговый центр во время локдауна в Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 09.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Covid-19 saslimstības pieauguma līkne Latvijā ir lauzta, taču daudzi ierobežojumi saglabāsies arī nākamnedēļ.
RĪGA, 9. novembris — Sputnik. Šodien valdība plāno pieņemt gala lēmumu par epidemioloģiskās drošības prasībām no 15. novembra, paziņoja premjerministrs Krišjānis Kariņš pēc koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes.
Viņš atzīmēja, ka Ministru kabinets centies savlaicīgi pieņemt lēmumus, lai visi varētu saprast, kas "no mums tiek gaidīts un kāda būs situācija turpmāk."
"Mēs redzam, ka, balstoties uz lēmumiem, kurus esam pieņēmuši līdz šim, saslimstības pieauguma līkne ir lauzta. Tagad vērojam jau nedēļu faktiski saslimstības samazinājumu. Tiesa, absolūtais līmenis vēl ir augsts, un slimnīcas aizvien mums ir kritiskā stāvoklī, jo ar apmēram divu nedēļu nobīdi tad, kad sāk samazināties saslimstība, tikai pēc divām nedēļām varētu sākt samazināties pieplūdums slimnīcās," sacīja premjers.
Pēc viņa vārdiem, šodien pieņemtais lēmums attieksies uz visu valsti, un tas nebūs atšķirīgs, piemēram, Latgalē, kur vakcinācijas rādītāji pret Covid-19 ir zemāki par valsts vidējiem.
Президент Латвии Эгил Левитс выступил на 75-й сессии Генеральной Ассамблеи ООН - Sputnik Latvija, 1920, 09.11.2021
Latvijā
Egils Levits: Latgalei nepieciešama mūsu palīdzība
Iepriekš prezidents Egils Levits paziņoja, ka Latvijas pašvaldībām un valstij kopumā ir jādomā, kā palīdzēt Latgales pašvaldībām, kā arī pauda cerību, ka pēc tam, kad solītajā laikā – 15. novembrī – būs atcelta mājsēde, Latgalē notiks Ministru kabineta izbraukuma sēde, lai iepazītos ar situāciju Latgalē un pieņemtu īpašus lēmumus attiecībā uz šo reģionu.
Pagājušajā nedēļā izskatīšanai valdības sēdē tika prezentēts plāns "dzīve pēc 15. novembra" jeb pēc mājsēdes beigām.
Plāns paredz maksimāli turpināt attālinātā darba iespēju nodrošināšanu. Tāpat paredzēts, ka pēc mājsēdes beigām praktiski visi pakalpojumi un pasākumi notiks tikai "zaļajā režīmā". Izņēmumi, kuri aizvien saglabāsies "sarkanajā režīmā", iekļauj pastu, sabiedrisko transportu, finanšu pakalpojumus, fotogrāfijas dokumentiem, dažāda veida remontu, tostarp avāriju novēršanu, publiskos pakalpojumus, ēdināšanas pakalpojumus līdzņemšanai un izmitināšanas pakalpojumus.
Vakcīna Moderna - Sputnik Latvija, 1920, 08.11.2021
Latvijā
Kovida likums Latvijā: centieni piespiest vakcinēties ar bada draudiem
Tirdzniecības nozarē pārsvarā plānots darboties "zaļajā režīmā", tikai nedaudzu pārtikas preču veikali turpinās strādāt nedrošajā vidē. Plānots, ka tirdzniecības centri būs slēgti brīvdienās un svētku dienās.
Vienlaikus plānots, ka arī pēc 15. novembra spēkā paliks virkne drošības pasākumu, tostarp darbalaika un pulcēšanās ierobežojumi, piemēram, privātā pulcēšanās būs ierobežota līdz desmit cilvēkiem iekštelpās un 20 - ārā. Lai gan mājsēde beigsies, tāpat joprojām pastāvēs darbalaika ierobežojums - no plkst.6:00 līdz 21:00.
Ziņu lente
0