Latvijā

Divu pandēmijas gadu laikā cilvēki atradinājušies no skaistumkopšanas saloniem

© Sputnik / Варвара Гертье / Pāriet pie mediju bankasFriziere
Friziere - Sputnik Latvija, 1920, 07.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skaistumkopšanas industrija necer, ka izolācijas noslēgums nesīs pozitīvas izmaiņas – klienti izklīduši divu bezdarbības gadu laikā.
RĪGA, 7. novembris — Sputnik. Pat pēc 15. novembra, kad kosmetologi un vizāžisti varēs atsākt darbu "zaļajā" režīmā, viņi necer uz lielu skaitu klientu, atzina Latvijas kosmetologu asociācijas prezidente Renāte Reinsone, raksta Mixnews.lv.
Маникюр - Sputnik Latvija, 1920, 29.08.2021
Latvijā
Skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem būs nepieciešams vakcinācijas sertifikāts
Šonedēļ Latvijas skaistumkopšanas industrijas speciālistu asociācija un Latvijas kosmetologu asociācija pieprasīja veselības ministra Daniela Pavļuta demisiju.
Reinsone atgādināja, ka faktiski nozare jau divus gadus strādā nepilnā režīmā. Lielāko daļu šī laika skaistumkopšanas industrijas darbs bija aizliegts, pērnvasar, kad bija iespējams strādāt stingru ierobežojumu apstākļos, klientu skaits izrādījās daudz mazāks nekā pirms pandēmijas.
Viņas ieskatā, tas skaidrojams ne tikai ar Covid-sertifikāta prasību: pandēmijas periodā cilvēki nopietni vērtē, vai ir droši pielietot kosmetologa vai citu speciālistu pakalpojumus. Citi vairs nevar atļauties skaistumkopšanas speciālista apmeklētāju finansiālu apsvērumu dēļ, trešie secinājuši, ka attālināta darba apstākļos tamlīdzīgi pakalpojumi viņiem vairs nav vajadzīgi.
Кабинет министров Латвийской республики, Государственная канцелярия Латвийской республики - Sputnik Latvija, 1920, 19.10.2021
Latvijā
Pie visa vainīgi nevakcinētie. Valdība ievieš izolāciju
Taujāta, vai nozarei beidzot izdevies izveidot dialogu ar atbildīgajiem ierēdņiem, Reinsone atbildēja, ka diemžēl saruna nenorit. Kā vienīgo saziņas piemēru viņa minēja Veselības ministrijas aicinājumu asociācijai iecelt atbildīgo personu, kas savāks informāciju par slimnīcās strādāt gataviem kosmetologiem.
Reinsone atklāja, ka ir meitenes, gatavas strādāt slimnīcā, taču pagaidām nav informācijas, vai vispār slimnīcās būs vajadzīgi palīgi, kur un kad viņi ievajadzēsies, tāpat kā nav skaidrības par apmaksu.
Ziņu lente
0