Latvijā

Skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem būs nepieciešams vakcinācijas sertifikāts

© Pixabay / Engin_AkyurtМаникюр
Маникюр - Sputnik Latvija, 1920, 29.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 1. septembra skaistumkopšanas nozares darbiniekiem būs jāuzrada Covid-19 sertifikāts, kas apliecina vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas faktu.
RĪGA, 29. augusts - Sputnik. Skaistumkopšanas nozares darbiniekiem steidzīgi jāsaņem Covid-19 sertifikāti, pretējā gadījumā, no 1. septembra viņiem būs aizliegts apkalpot klientus, ziņo Mixnews.lv.
Ekonomikas ministrijā skaidroja, ka šāda prasība ir spēkā, lai nodrošinātu maksimālu piesardzību, sniedzot skaistumkopšanas un labsajūtas pakalpojumus, kā arī novērstu riskus inficēties ar Covid-19.
Мужчина с чемоданом - Sputnik Latvija, 1920, 29.08.2021
Latvijā
Latvijas Covid-19 sertifikāts nav mūžīgs
"Ja pakalpojumu sniedzējs un saņēmējs varēs apliecināt vakcinācijas pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā Covid-19 pārslimošanas faktu, personas varēs nelietot mutes un deguna aizsegus, kā arī nebūs jāievēro drošai pakalpojumu sniegšanai noteikto telpas ierobežojumu vienam apmeklētājam un starplaiku starp pakalpojumu saņēmējiem. Šādā gadījumā pakalpojumi tiek sniegti visdrošākajā, proti, "zaļajā" režīmā," noradīja ministrijā.
Paredzēts arī "dzeltenais" režīms, kad klientam un meistaram ir viens no trim sertifikātiem, tostarp testēšanas sertifikāts.
Ja uzņēmējs grasās strādāt "dzeltenajā" režīmā, tad jābūt gatavam tam, ka gan klientam, gan meistaram jāvelk aizsargmaskās.

Deputāti parādīja piemēru

Atgādinām, ka Latvijas Saeimas deputāti ir apņēmušies vakcinēties pret Covid-19.
Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija nolēma, ka, Saeimas deputātiem nepietiks ar negatīviem Covid-19 testiem, lai klātienē piedalītos sēdēs — būs jāuzrada vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.
Ziņu lente
0