Latvijā

Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas morgs ir pārpildīts

CC BY-SA 3.0 / mikroskops / Gaiļezers(cropped image)Рижская Восточная клиническая университетская больница
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija, 1920, 24.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca gatavojas atklāt mobilo morgu
RĪGA, 24. oktobris – Sputnik. Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcā (RAKUS), iespējams, tiks atvērts mobilais morgs, jo no 72 vietām RAKUS Pataloģijas centra morgā brīvas atlikušas tikai 11, stāsta Rus.tvnet.lv.
Slimnīcā paskaidroja, ka Covid-19 izplatības uzliesmojuma rezultātā pieaudzis nāves gadījumu skaits, turklāt cilvēki mirst arī citu iemeslu dēļ.
Palāta Daugavpils slimnīcas koronavīrusa nodaļā - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Latvijā
Mediķis: esam tuvu pacientu šķirošanai, bet ministrs vēl nav apstiprinājis principus
RAKUS Pataloģijas centra vadītājs Valdis Miķelsons atzīmēja: gadījumā, ja nedēļas nogale būs tāda pati, kā iepriekšējā, slimnīca būs spiesta atvērt mobilo morgu.
Miķelsons atklāja, ka dažos gadījumos visa aizgājēja ģimene slimo ar Covid-19 un nav kam apglabāt mirušos, tāpēc līķus no morga neizved.
Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas Pataloģijas centrā tiek veikta sekcija no Covid-19 mirušajiem jauna gadagājuma cilvēkiem un vecākiem cilvēkiem bez citām slimībām – šādos gadījumos iespējams saskatīt Covid-19 radītos bojājumus.
Pataloģijas centra vadītājs atklāja, ka lielākoties aina ir līdzīga – ļoti smagi skartas nieres un plaušas. Šādi bojājumi ir letāli, viņš atzina.
Машина Службы неотложной медицинской помощи в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 19.10.2021
Latvijā
Mediķe: "ātrie" strādā ar Covid pacientiem, lai viņi nenomirtu rindā uz slimnīcu
Tāpat ziņots: ja mobilais morgs aizpildīsies, stacionārā "Biķernieki" un Tuberkulozes un plaušu slimību centrā Sauriešos paliks 12 vietas – šos morgus steidzami atjaunoja pagājušajā gadā Covid-19 dēļ.
Vienlaikus, piemēram, Daugavpils reģionālajā slimnīcā nesen izveidots īpašs morgs ar Covid-19 mirušajiem pacientiem un divas lielas saldējamās kameras, tātad pagaidām vietu skaits ir pietiekams.
Ziņu lente
0