Latvijā

Par "komandantstundas" neievērošanu draud nopietns sods

© Sputnik / Юрий СомовПанорама города Рига в Латвии, 1990 год
Панорама города Рига в Латвии, 1990 год - Sputnik Latvija, 1920, 22.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par valdības ieviesto Covid-19 ierobežojumu neievērošanu var tikt piemērots sods līdz pat 5000 eiro.
RĪGA, 22. oktobris — Sputnik. Latvijas iedzīvotājiem mājsēdes periodā - no 21. oktobra līdz 15. novembrim – jāuzturas savās dzīvesvietās no plkst. 20:00 līdz 5:00. Ārpus mājas noradītājā laikā var atrasties tikai pamatotas nepieciešamības gadījumā.
Šī ierobežojuma neievērošanas gadījumā fiziskai personai var draudēt naudas sods līdz 2000 eiro apmērā. Juridiskajai personai ierobežojumu pārkāpšana var izmaksāt līdz pat 5000 euro, ziņo Mixnews.lv.
Apsargs Latvijas infektoloģijas centrā - Sputnik Latvija, 1920, 20.10.2021
Latvijā
Agresija sabiedrībā ir milzīga: apsargi Latvijā sūdzas par draudiem un ķengāšanos
Spēkā esošie normatīvie akti paredz, ka par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu fiziskai personai var uzlikt naudas sodu no 10 līdz 2000 euro, bet juridiskai persona — no 140 līdz 5000 euro.
Policija brīdina, ka stingri uzraudzīs ierobežojumu ievērošanu, tam piesaistīs visas Valsts policijas amatpersonas, tai skaitā arī Kriminālpolicijas darbiniekus un Valsts policijas koledžas kadetus.
Likumsargi aicina Latvijas iedzīvotājus būt atbildīgiem un nepārkāpt ieviestos ierobežojumus.
Atgādinām, ka vakara un nakts stundās, pēc pulksten 20:00 un līdz pulksten 5:00, ārpus savas dzīvesvietas var atrasties tikai noteiktu iemeslu dēļ, un jābūt aizpildītam pašapliecinājumam.
Кабинет министров Латвийской республики, Государственная канцелярия Латвийской республики - Sputnik Latvija, 1920, 19.10.2021
Latvijā
Pie visa vainīgi nevakcinētie. Valdība ievieš izolāciju
Ārpus mājas var atrasties tie, kuri dodas uz darbu vai atgriežas no tās, veic darba vai dienesta pienākumus, pārvietojas, lai saņemtu psiholoģisko atbalstu, ārstniecības pakalpojumus, tai skaitā vakcinācijas pret Covid-19 infekciju, vai dzīvnieku veterinārmedicīniskajai aprūpi, vai veiktu diennakts aptiekas apmeklējumu.
Tāpat komandantstundas laikā var pārvietoties cilvēki, kuri dodas uz lidostu, ostu, dzelzceļa staciju vai autoostu un no tām.
Pašapliecinājumā ir jānorada vārds, uzvārds, personas kods, dzīvesvietas adrese, dzīvesvietas vai uzturēšanās vietas atstāšanas iemesls un laiks, darbavietas nosaukums, adrese un darba devēja vai tās nozīmētas kontaktpersonas tālruņa numurs.
Ziņu lente
0