Krievijā

Putins par pēcnācēju amatā, dolāra likteni un kriptovalūtu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasPrezidenta Vladimira Putina uzstāšanos forumā "Krievijas enerģētiskā nedēļā" plenārajā sēdē
Prezidenta Vladimira Putina uzstāšanos forumā Krievijas enerģētiskā nedēļā plenārajā sēdē   - Sputnik Latvija, 1920, 15.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents informēja, ka pagaidām nav izlēmis, vai balotēsies prezidenta postenim 2024. gadā.
RĪGA, 15. oktobris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins intervijā telekanālam CNBC atbildēja uz jautājumiem par pēcnācēju prezidenta postenī, kā arī komentēja citus jautājumus, vēsta RIA Novosti.

"Nekādi lēmumi pagaidām nav pieņemti"

Runājot par iespējamo balotēšanos vēlēšanās, valsts vadītājs atzīmēja, ka nevēlas sasteigt notikumus.
"Tā ir mana tradicionālā atbilde. Līdz nākamajām vēlēšanām vēl ir pietiekami daudz laika. Runas par šo tēmu destabilizē situāciju. Situācijai ir jābūt mierīgai, stabilai, lai visas varas iestādes, visas valsts struktūras strādātu pārliecinoši un mierīgi skatīties nākotnē," teica prezidents.
Putins atgādināja, ka viņam ir tiesības balotēties uz otru pilnvaru termiņu, taču uzsvēra: "Taču nekādi lēmumi par to pagaidām nav pieņemti."

Par dolāra perspektīvām

Dolārs grauj savas pasaules rezerves valūtas pozīcijas, uzskata Putins. Pie tam viņš atzīmēja, ka ASV pieļauj lielu kļūdu, izmantojot dolāru kā sankciju instrumentu.
"Šajā kontekstā var teikt, ka ASV zāģē zaru, uz kura sēž, jo tā ir dolāra absolūtā konkurences priekšrocība universālas rezerves vispasaules valūtas statusā, bet viņi to grauj, acumirklīgas politiskās konjunktūras interesēs nodara kaitējumu savām stratēģiskajām ekonomiskajām interesēm," piebilda Krievijas līderis intervijā.
Долар  - Sputnik Latvija, 1920, 06.09.2021
Pasaulē
ASV prognozē ekonomisko katastrofu: kas notiks ar dolāru?
Viņš atgādināja, ka dažādu valstu norēķinu un rezervju apjoms amerikāņu valūtā samazinās. Arī Krievija, uzsvēra prezidents, iet pa šo ceļu.
Pie tam valsts vadītājs piezīmēja, ka Maskava nevēlas pilnībā atteikties no dolāra. "Mūs pagaidām apmierina, teiksim, norēķinus par energoresursiem dolāros, vispirms – par naftu," viņš paskaidroja.
Putins piebilda, ka no ASV ekonomikas pašsajūtas atkarīga visas pasaules ekonomika, Krievija ir ieinteresēta, lai valstī nebūtu nekāda nemiera un lēcienu. Pēc viņa vārdiem, Maskava vērīgi seko notiekošajam, analizē un veic nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu savas ilgtermiņa intereses.

Par kriptovalūtu

Kriptovalūta var būt norēķinu vienība, tomēr tā ir ļoti nestabila, paziņoja Putins. "Lai pārskaitītu līdzekļus no vienas vietas uz otru – jā, taču tirgoties, turklāt vēl tirgoties ar energoresursiem, manuprāt, pagaidām vēl būtu priekšlaicīgi," viņš uzskata.
Valsts vadītājs atgādināja, ka pagaidām kriptovalūta nav nekādi nodrošināta. "Tā var eksistēt, to var izmantot kā norēķinu līdzekli, protams, jā, taču, teiksim, naftas vai citu primāro materiālu un enerģijas avotu tirdzniecība, pagaidām man tomēr šķiet, ka par to būtu pāragri runāt," konstatēja Putins.
Нью-Йоркская фондовая биржа - Sputnik Latvija, 1920, 01.10.2021
Pasaulē
ASV prognozē par Lielo depresiju briesmīgāku ekonomisko krīzi
Pie tam viņš piebilda, ka viss attīstās, "visam ir tiesības uz pastāvēšanu". "Skatīsimies, kā tas attīstīsies tālāk, iespējams, reiz tas varētu būt arī iekrājumu līdzeklis. Mēs redzam, kā šis tirgus svārstās. Šodien tas būtu pāragri," teica Putins.

Par bloku AUKUS

Tādu bloku izveide kā AUKUS, kas apvieno ASV, Lielbritāniju un Austrāliju, grauj reģionālo drošību, uzskata prezidents.
"Manuprāt, draudzēties – tas ir labi, bet "draudzēties pret kādu" – tas ir slikti. Tas kaitē stabilitātei, par ko mēs visi runājam un par ko mēs visi rūpējamies," paskaidroja Putins.
Viņš pauda cerību, ka situācija nevirzīsies tālāk pa neprognozējamu scenāriju un neradīs papildu spriedzi reģionā.

Par Navaļniju

Krievijas varasiestādes neplāno nevienam sagādāt kaut kādus ekskluzīvus apstākļus, tostarp arī tiem, kas pārkāpuši likumu, taču aizsedzas ar politisko darbību, paziņoja Putins, atbildot uz jautājumu par Alekseju Navaļniju.
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 06.09.2021
Krievijā
Zaharova pastāstīja par Navaļnija finansēšanas shēmu no ārvalstīm
"Pilsonis, kuru jūs pieminējāt, atrodas brīvības atņemšanas vietās," viņš atgādināja. 2. februārī Maskavas Simonovskas tiesa nolēma atcelt Navaļnijam piespriesto nosacīto brīvības atņemšanu kompānijas "Yves Rocher" lietā un aizstāt to ar brīvības atņemšanu uz 3,5 gadiem vispārēja režīma kolonijā. To pieprasīja Federālais sodu izpildes dienests – saskaņā ar resora datiem, Aleksejs Navaļnijs jau vairākkārt pārkāpis pārbaudes termiņa noteikumus un pirms aizturēšanas tika izsludināts meklēšanā. Vēlāk Maskavas pilsētas tiesa šo spriedumu apstiprināja. Patlaban Navaļnijs izcieš sodu kolonijā.
Ziņu lente
0