Pasaulē

ASV prognozē ekonomisko katastrofu: kas notiks ar dolāru?

© AP Photo / Mark LennihanДолар
Долар  - Sputnik Latvija, 1920, 06.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas senatora Alekseja Puškova, ieskatā Savienotajām Valstīm draud 2008. gada notikumiem līdzīga ekonomiskā krīze, un tas, neapšaubāmi, ietekmēs amerikāņu valūtas kursu.
RĪGA, 6. septembris ― Sputnik. Savienotās Valstis gaida jauna ekonomiskā krīze, pielīdzināma 2008.-2009. gada notikumiem, uzskata Krievijas senators, Federācijas Padomes Informācijas politikas un sadarbības ar medijiem komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs, vēsta Sputnik Baltkrievija. Satraucošo prognozi politiķis publicēja savā kanālā Telegram.
"Pēc būtības, pašas ASV šodien veido milzīgu finansiālo burbuli. Un burbuļi neizbēgami plīst," konstatēja politiķis.
Pēc Puškova domām, ASV ekonomikas atjaunošanās koronavīrusa pandēmijas fonā norit, pateicoties vērtspapīru pārdošanai un parāda audzēšanai, kas ved pie finansiālās "pārkaršanas".
Dažu pēdējo gadu laikā Krievija tālredzīgi atteikusies no amerikāņu valsts obligācijām, piebilda Puškovs, atgādinot par Krievijas īstenoto dedolarizācijas politiku.
Teroristiskās kustībās Taliban* kaujinieki - Sputnik Latvija, 1920, 28.08.2021
Viedoklis
Rietumos valda bažas: talibi var piebeigt ASV ekonomiku
"ASV lejupslīde hegemona lomā nebeigsies tikai ar kritienu Afganistānā vien. Un tā neaprobežosies tikai ar ģeopolitikas jomu," atzīmēja senators Puškovs.
Politiķis atgādināja, kāda krīze ekonomikā izraisījās 2008.-2009. gadā: "Tā jau ir piemirsta, taču velti. Tā nodarīja otru sāpīgu triecienu ASV hegemonijai pēc politiskās sakāves Irākā. Un tā noteikti nav pēdējā," ir pārliecināts Puškovs.

Kas notiks ar dolāru?

Iepriekš AS "Aigenis" finanšu konsultants, fondu tirgus eksperts Mihails Gračovs pastāstīja Sputnik, ka ārējo faktoru spiediens pēdējos mēnešos jūtams valūtas tirgū un kāds valūtas kurss gaidāms tuvāk gada nogalei.
Eksperta ieskatā, interese par dolāru pasaules tirgū joprojām krītas, tāpēc, domājams, nav gaidāma nekāda krasa ārēja ietekme, kas varētu izraisīt strauju dolāra kursa lēcienu.
Vienlaikus eksperts atgādināja, ka valūtu tirgū nav pietiekami novērtēts Krievijas rublis.
Rubļa simbols - Sputnik Latvija, 1920, 05.08.2021
Viedoklis
Rublis – vissliktāk novērtētā valūta pasaulē. Cik patiesībā maksā dolārs
Ziņu lente
0