Pasaulē

Baltkrievija pārmet: Baltijas valstis atsakās sniegt atbalstu korupcijas izmeklēšanā

© Pixabay / janeb13Korupcija
Korupcija - Sputnik Latvija, 1920, 02.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievija vēlas izvērtēt savas starptautiskās saistības tiesiskās palīdzības jomā korupcijas izmeklēšanas lietās – Baltijas valstis, Ukraina un Polija nesniedz nekādu palīdzību Minskai.
RĪGA, 2. oktobris – Sputnik. Polija, Baltijas valstis un Ukraina faktiski ignorē savas starptautiskās saistības noziegumu izmeklēšanā nepieciešamās tiesiskās palīdzības jomā, paziņoja Baltkrievijas ģenerālprokurors Andrejs Šveds, vēsta aģentūra Belta.
Шествие легионеров в Риге 16 марта 2019 - Sputnik Latvija, 1920, 13.09.2021
Latvijā
Draudi suverenitātei: Rīga noraida Minskas lūgumu nopratināt SS latviešu leģionārus
"Pastāv starptautiskā tiesiskā līgumu bāze. Šobrīd tai ir juridisks spēks. Mēs konstatējam, ka Polija, Baltijas valstis, Ukraina faktiski ignorē savas starptautiskās saistības praktiski visos noziegumos, citastarp arī ar korupciju saistītos. Mēs pētām un analizējam šo situāciju," paziņoja Šveds.
Viņš atzīmēja, ka arī Baltkrievija uz savstarpēju attiecību pamata tāpat pagaidām apturējusi darbu ar vairākiem materiāliem, kas saņemti no šīm valstīm.
"Analizējam situāciju. Runa ir par kaut kādu konsultāciju ierosināšanu nākotnē, lai viestu skaidrību, vai vispār ir vajadzīgi tāda rakstura līgumi, ja tie netiek izpildīti," rezumēja ģenerālprokurors.
Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Latvija, 1920, 06.05.2021
"Mūs ar sankcijām pa galvu?" – Lukašenko sola problēmas Eiropas Savienībai
Šī gada martā Latvija noraidīja Baltkrievijas Ģenerālprokuratūras pieprasījumu par divu Latvijas pilsoņu aicinājumu ierasties tiesā, kurā tiek izskatīta "Belgazprombank" bijušā vadītāja Viktora Babariko lieta, - šie cilvēki figurēja lietā kā Babariko kontrolētu biznesa struktūru vadītāji. Tiesas procesā cita starpā tika izmeklēta arī vairāk nekā 430 miljonu dolāru nelikumīga izvešana no "Belgazprombank" konta uz Latvijas banku "ABLV".
Šovasar Latvijas Ģenerālprokuratūra noraidīja Baltkrievijas lūgumu par opozicionāra Valērija Cepkalo ekstradīciju, kam dzimtenē inkriminētas trīs kukuļa saņemšanas epizodes īpaši lielos apmēros. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs nosauca Baltkrievijas pieprasījumu par Cepkalo ekstradīciju par "atklātu izrēķināšanās mēģinājumu" un aicināja to noraidīt.
Latvijas Kriminālprocesuālais likums paredz, ka ekstradīcijas lūgumu var noraidīt, piemēram, ja tā pieprasīta politisku apsvērumu dēļ.
Кандидат в президенты Светлана Тихановская - Sputnik Latvija, 1920, 20.08.2020
Baltkrievijas opozīcijas koordinācijas padome ir gatava komunikācijai ar Krieviju
Ziņu lente
0