Viedoklis

Latvija pārsteigs pasauli! Vārda labā nozīmē

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатыши в национальных костюмах
Латыши в национальных костюмах - Sputnik Latvija, 1920, 06.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Novērsīšu globālas katastrofas, apturēšu asiņainus konfliktus, pielikšu punktu klimatiskām katastrofām, izvedīšu atkritumus no orbītas, novērsīšu iedzīvotāju plikpaurību. Ātri. Par pieejamām cenām. Latvija." Turpinās darbs pie valsts jaunā tēla!
Ko lai saka... Beidzot! Beidzot taču! 31. augustā valdībai iesniegtā Latvijas vienotā tēla koncepcija, kas dzimusi Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) dzīlēs liecina: drīz vien mūsu valsti starptautiskajā arēnā pazīs un vairs neputros ar Lituāniju un Letoniju.
Paskat vien, kā agrāk klājās! Latvijas tēls bija izplūdis kā mannā putra pa šķīvi. Pateicoties sēru datumu pārpilnībai un Okupacijas muzejam, valsti uzskatīja par vēsturisku pārpratumu upuri. Ar to nevienu pasaulē vairs nepārsteigsi.
Pēc tam bija kaut kas grūti saprotams par intravertu nāciju un vietu, kur jāatpūšas lēnām. Garlaicīgi un neapetītlīgi. Beidzot taču – solis uz priekšu! Tagad Latvija parādīs sevi kā valsts, kas gatava uzņemties globāla līmeņa izaicinājumus un piedāvāt pasaulei pašu izstrādātus risinājumus.
Dzeloņstieple uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas  - Sputnik Latvija, 1920, 10.08.2021
Viedoklis
Misija nav izpildāma. Kāpēc Latvija nekad nevienu neintegrēs
Lūk tā. Tagad viss ir skaidrs. Daudzi kritiķi sūkstas, ka Latvija vēl aizvien stāv uz ES nabagāko valstu pjedestāla. Ka iedzīvotāji bēg kā no mēra, be tie, kas nav paspējuši aizmukt, skumīgi izmirst. Ka tā nespēj tikt galā ar tādiem uzdevumiem kā cilvēku integrācija un vakcinācija. Nevar savāk kopā labu futbola izlasi.
Tagad viss salikts pa plauktiņiem. Visi šie uzdevumi Latvijai ir pārlieku sīki un pliekani. Kas nu tur liels, pacelt sirmgalves labklājību, to gribas visiem, nekā oriģināla. Toties uzņemties planetāra mēroga izaicinājumus... "Novērsīšu globālas katastrofas, apturēšu asiņainus konfliktus, pielikšu punktu klimatiskām katastrofām, izvedīšu atkritumus no orbītas, novērsīšu iedzīvotāju plikpaurību. Ātri. Par pieejamām cenām. Latvija."

Misija nav izpildāma?

Daudzi prezentāciju Ministru Kabinetā skatījušie neizprata tajā iekļauto misiju "Jūra 2030". Ministriem tā šķita pārlieku grūti uztverama un iemiesojama. Tās mērķis – atjaunot dabisko ūdens apriti. Nosaukums liecina, ka runa ir par Baltiju (vai tomēr par visu ūdens apriti dabā?).
Baltija ir pati seklākā jūra, veseli tās apgbali zaudējuši ūdens masu dabisko apriti, tas stāv uz vietas, nesaņem skābekli. Varbūt radīs gigantisku karoti, ar ko beidzot Baltiju apmaisīs? Nu, sākumam nemaz nav slikti. Supermeņi nervozi grauž nagus stūrītī.
Kravas automašinas - Sputnik Latvija, 1920, 28.07.2021
Viedoklis
Latvieši vairs neprot vadīt mašīnas... Bet valsti?
Tomēr mūsu ministru supervadītājs Krišjānis Kariņš superuzdevumu nesaprata. Viņš teica, ka ir gatavs saprast, ja pasaulei stāstīs par mūsu fantastiskajiem uzņēmumiem, kuri strādā, pārvarot visdažādākos apstākļus (tos, domājams, viņiem sarūpēs Kariņa valdība), taču misija "Jūra 2030" ir pārlieku grūta.
Viņam steigšus piekrita finanšu ministrs, budžeta glabātājs Jānis Reirs. Kā nu ne, gigantiskā karote var izmaksāt pārāk dārgi. Tās izgtavošanai vajadzēs pārkausēt visus 500 vagonus, ko nupat izpārdod bez kravām palikušais Latvijas dzelzeļš. Cerība vairs tikai uz atkritumiem orbītā.
Viņš ieteica izvēlēties lētāko Igaunijas ceļu ar tās lakonisku risinājumu "e-stonia". Tātad, mūsdienīgu IT tehnoloģiju un attīstīta interneta valsts. Tikai diemžēl Latvijai nosaukumā nav piemērota burta, atkal igauņi apsteiguši. Pag, varbūt tad "La-La-Latvija", valsts, kas danco un dzied, lai arī nevakcinēta!

Masu iznīcības ierocis

Starp devīzēm, kas kļuvušas par koncepcijas autoru virzītājspēku un iedvesmas avotu ir arī tādas. Ready for Any Challenge: latvieša dabā ir radīt idejas un pārsteigt pasauli ar savām iemaņām un čaklumu.
Rinda pie vakcinācijas centra Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 03.08.2021
Viedoklis
Kas kopīgs vakcinācijas kampaņai un industriālās politikas plānam Latvijā
Connecting Worlds Apart: Latvija ir vienotājs, kas palīdz tikties ar pareiziem cilvēkiem, lai radītu jaunas negaidītas kombinācijas.
Varbūt tā: Latvija – kosmiskā kontaktligzsa, starpzvaigžņu pagarinātājs, kas palīdz apvienot Zemes un ārpuszemes intelektu potenciālu?!
Natural Playground: Latvija dāvā iespējas radīt vai pārbaudīt idejas drošos un videi draudzīgos apstākļos. Galvenā uzmanība pievērsta videi, ko iespējams pielāgot dažādām vajadzībām. Latvijas tēla radītāji ir stāvā sajūsmā – mums ir četri gadalaiki!
Protams, diezin vai gadalaiku maiņu var uzskatīt par valdības aktīvu. Vecāka gadagājuma cilvēki varbūt vēl atceras padomju folkloru: "Прошла весна, настала лето - спасибо партии за это..."
Paldies, LAII, uzjautrinājāt gan! Neatvienojieties no kontaktligzas! Kā prezentācijā valdībā optimismu dāvāja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, darbs pie valsts tēla stratēģijas vēl ir tikai pašā sākumā! Gatavojiet karotes! Nodokļu maksātāji – naudiņu.
Люди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 20.07.2021
Viedoklis
Vakcinācijas kampaņas otrais vilnis: erotika, sekss un astrologi
Ziņu lente
0