Viedoklis

Vakcinācijas kampaņas otrais vilnis: erotika, sekss un astrologi

© Sputnik / Sergey MelkonovЛюди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге
Люди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 20.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakcinācijas process Latvijā ir gluži kā spītīgs ēzelītis. Trešo daļu ceļa pie vispārējas imunitātes pievārējis un iespītējies. Gan burkānu rāda – visādas iespējas, gan ar pletni draud – sak, gaidāmas atlaišanas. Tagad ķērušies pie reklāmas.
Pirmā reklāmas kamapaņa nekāda labā nebija. Īpaši smējās par futbolistu Kasparu Gorkšu, kurš gibēja vakcinēties, lai ātrāk tiktos ar vececmāmiņu un vecvectētiņu. Pie otrās reklāmas kampaņas ķērās rūpīgāk. Izdomāja patētisku karalaika saukli "Bez vakcīnas nav uzvaras". Pats galvenais – mēģina trāpīt mērķauditorijai – senioriem, māņticīgajiem un ļaudīm bez augstākās izglītības.

Runā zvaigznes

Nesen "Latvijas Avīzē" izlasīju, ka astrologs brīdina – vakcinējiet seniorus. Rakstā astrologs Kristaps Baņķis stāsta, pie kādiem satraucošiem slēdzieniem viņu novedis debesu ķermeņu stāvoklis.
Lieta tāda, ka rudenī un ziemā tas būšot nelabvēlīgs sirmgalvjiem. Būšot vairāk skumju stāstu "nupat vēl skraidīja, bet te..."
Patiešām, radoša pieeja – lielākā daļa iedzīvotāju drīzāk noticēs astrologiem un magiem nekā ministriem. Daudzi gan teiks, ka astrologa pareģojums ir viņa paša bezmaksas viedoklis un tam nav nekāda sakara ar vakcinācijas kampaņu. Tikai mums ir skaidrs...
Iedzīvotājus mēģina pārliecināt arī citas zvaigznes – valstī pazīstamas personības.
Piemēram, televīzijas un šovu zvaigzne Baiba Sipiniece-Gavare stāstīja, ka nevarot ne sagaidīt, kad pienāks kārta viņas vecuma grupai un viņa varēšot vakcinēties, lai tik atkal varētu "tikties ar dzīviem cilvēkiem".
 Ветеринар держит в руках шприц с препаратом Карнивак-Ков от COVID-19 в ветеринарной клинике в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 18.07.2021
Latvijā
Ārzemēs dzīvojošā latviete pastāstīja par problēmām ar digitālo sertifikātu
Pag, pag, kad tas īsti bija publicēts? 14. jūlijā. Varbūt Baiba slēpj savus gadus? Rindas uz vakcīnu sen vairs nav, noliktavās ir lieli krājumi, pusaudžus vakcinē tik sen, ka viņi jau pieaugt paspējuši. Vai tā būtu reklāma tiem, kam jau ir marasms?

Viegla erotika ar seksa elementiem

Tomēr vecāka gājuma cilvēki arī ir cilvēki. Tagadējās kampaņas autori nolēmuši skart arī stingri savilktās erotiskās stīgas dvēselē. Piemēram, publiciste Elita Veidemane pārraidē "Preses klubs" paziņoja, ka klips par vakcīnu nepieciešamību izskatoties varen divdomīgs. Patiešām, visi klipā koķeti atkailina pleciņus un taisa actiņas. Seksa, pēc Veidemanes vārdiem, ierakstā nav. Tikai nav skaidrs – tas ir labi vai slikti.
Atliek tikai piebilst – labi gan, ka vakcīnu potē plecā, nevis kādā citā vietā.
Kaut kas erotisks, pat ar zināmu seksuālu zemtekstu ir plakātā, par ko sūdzējās ārstu biedrības vadītājs Pēteris Apinis. Bijušais Saeimas deputāts Jānis Lagzdiņš skrejlapā iemūžināts brīdī, kad viņš izbāzis galvu pa Saeimas logu un demonstrē protestētājiem daiļrunīgu žestu – saliektu roku, ar otru elkoņa līkumā.
Apinis nekādi nevarēja tikt skaidrībā, ko Daniels Pavļuts gribēja ar šo žestu teikt Latvijas tautai.

Beigta ēzeļa ausis

Tātad valsts kreatīvākie prāti (lai arī klīst runas, ka Veselības ministrijas iepirkumos uzvar viena un tā pati reklāmas firma) nenogurstoši domā, kā izkustināt "vakcinācijas ēzelīti". Nav skaidrs – viņš ir tik spītīgs, vai varbūt vairs nav īsti dzīvs.
Люди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 13.07.2021
Latvijā
Bez vakcīnas nav uzvaras: Latvijas iedzīvotājus mudinās vakcinēties
Pie tam, piemēram, Latvijas avīze "Segodņa", kuras lasītāju vidējais vecums – 65 gadi, un kuras abonenti pārsvarā ir krievalodīgie, pagaidām nav saņēmusi reklāmas kampaņai ne kapeiku. Laikam jau kreatīvās domas ģēnijiem tas šķiet pārāk vienkārši un acīmredzami.
Bet tā nu ir nācies, ka par vakcinācijas galveno bremzi valstī uzskata vecākās paaudzes pārstāvjus un nelatviešus, kas esot pakļauti "kaitīgajai Kremļa propagandai", kas "liek" nepotēties un gaidīt, kad pie debessjuma parādīsies "Sputnik V".
Ziņu lente
0