Latvijā

Sākās apjomīgākā Covid-19 testēšana izglītības iestādēs

© Sputnik / Sergey MelkonovДень знаний в Рижской средней школе №88
День знаний в Рижской средней школе №88 - Sputnik Latvija, 1920, 24.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms jauna mācību gada sākšanas jāveic Covid-19 testi aptuveni divsimt tūkstošiem skolēnu un skolotāju.
RĪGA, 24. augusts — Sputnik. Vakar Latvijā sākās apjomīgākā Covid-19 testēšana pamatizglītības, vidējās un profesionālās izglītības iestādēs, ziņo Veselības ministrijas mājaslapa.
Veselības ministrija un Izglītības un zinātnes ministrija aicina visus iesaistītos būt saprotošiem un sekot izglītības iestāžu norādījumiem.
Школьники младших классов в защитных масках - Sputnik Latvija, 1920, 06.08.2021
Latvijā
Izglītības ministre pastāstīja par apmācības procesu rudenī
Nedēļā plānots testēt ap 200 000 cilvēku, kas ir izaicinājums pakalpojumu sniedzējiem, izglītības iestādēm, bērniem un viņu vecākiem. Kā pamata materiāls testiem tiks izmantoti siekalu paraugi, taču nepieciešamības gadījumā iespējams izmantot arī paraugus no rīkles un aizdegunes.
Katrai mācību iestādei ir sava apkalpojošā laboratorija, kas nodrošina skolēnu un darbinieku testēšanu. Laboratorija sagatavos personalizētus stobriņus siekalu paraugu savākšanai un nodrošinās to nogādāšanu izglītības iestādēs.
Paraugu savākšana notiks noteiktā dienā un laikā, par kuru mācību iestāde informē vecākus. Ņemot vērā ievērojamo apjomu, gan laboratorijas, gan izglītības iestādes cieši sekos noteiktajam grafikam, un testēšana citā dienā vai laikā nebūs iespējama.
День знаний в Рижской средней школе №88. Первый класс - Sputnik Latvija, 1920, 06.07.2021
Latvijā
Izglītības ministre: līdz septembrim ir iespējams vakcinēt 80% pedagogu
Vakcinētiem vai pārslimojušiem bērniem ar derīgu sertifikātu tests nebūs jāveic.
Bērnu testēšana speciālajās izglītības iestādēs tiks sākta 1. septembrī.
Pagājušajā nedēļā Ministru kabinets apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas ierosinātos grozījumus noteikumiem par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Tie paredz, ka klātienē mācīties var tikai skolēni ar sertifikātu par vakcināciju, izziņu par pārciestu Covid-19 vai negatīvu testa rezultātu.
Ziņu lente
0