Latvijā

Izglītības ministre pastāstīja par apmācības procesu rudenī

© Sputnik / Сергей Красноухов / Pāriet pie mediju bankasШкольники младших классов в защитных масках
Школьники младших классов в защитных масках - Sputnik Latvija, 1920, 06.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunajā mācību gadā par normu jākļūst apmācībai klātienē, paziņojusi izglītības ministre Anita Muižniece.
RĪGA, 6. augusts — Sputnik. Skolām jāstrādā klātienē, neņemot vērā Covid-19 kumulatīvās saslimšanas rādītājus valstī un reģionā: ja pašā iestādē nav infekcijas uzliesmojuma, tad nav nepieciešamības attālinātājās mācībās, paziņojusi izglītības ministre Anita Muižniece Latvijas Radio 4 ēterā.
Pēc ministres teiktā, ja sāksies jauns Covid-19 vilnis, skolas būtu jāslēdz pēdējās.
День знаний в Рижской средней школе №88. Первый класс - Sputnik Latvija, 1920, 06.07.2021
Latvijā
Izglītības ministre: līdz septembrim ir iespējams vakcinēt 80% pedagogu
Vispārējā gadījumā attālināto mācību režīms jāievieš, ja, piemērām, kādā klasē saslimis skolēns, un tad uz attālināto apmācību pāriet viņš un viņa kontaktpersonas, nevis visa skola, paskaidroja ministre.
"Mēs izejam no tā, ka, ja jaunās epidēmijas viļņa dēļ būs jāierobežo sabiedrisko iestāžu darbs, tad skolas tiks aizvērtas pēdējās, pēc tam, kad tiks ierobežota veikalu un citu iestāžu darbība. Kad situācija uzlabosies, skolas atvērsies pirmās. Par to mēs jau esam vienojušies, taču detaļas vēl apspriežam," uzsvēra Muižniece.
Iepriekš ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija izstrādājusi četrus principus jaunā mācību gada uzsākšanai klātienē.
Pirmais princips: mācības notiek klātienē neatkarīgi no kumulatīvā radītāja.
Дети и воспитатели в детском саду - Sputnik Latvija, 1920, 27.07.2021
Latvijā
Mazākais vakcinēto pedagogu skaits – bērnudārzu audzinātāju vidū
Otrais princips: atteikšanās no šobrīd normatīvajos aktos nostiprinātā reģionālā principa, kas paredz mācību rīkošanu klātienē vai neklātienē, vadoties pēc epidemioloģiskās situācijas attiecīgajā pašvaldībā. Drošas izglītības iestādes princips paredz, ka, ja konkrētajā izglītības iestādē situācija ir labvēlīga, klātienes mācības ir iespējams īstenot arī tad, ja reģionā ir augsts un ļoti augsts epidemioloģiskais risks.
Trešais princips: efektīva vakcinācija. Izglītības iestāžu darbinieki, kas ir vakcinējušies, strādā klātienē. Arī klases, ar kurām strādā vakcinēti pedagogi, mācās klātienē, neatkarīgi no kumulatīvā rādītāja reģionā vai valstī.
Ceturtais princips: mācību iestādes vadītājs ir atbildīgs par lēmumu pieņemšanu attiecībā uz izglītības procesa norisi.
Ziņu lente
0