Latvijā

Izglītības ministre: līdz septembrim ir iespējams vakcinēt 80% pedagogu

© Sputnik / Sergey MelkonovДень знаний в Рижской средней школе №88. Первый класс
День знаний в Рижской средней школе №88. Первый класс - Sputnik Latvija, 1920, 06.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz šīm pret Covid-19 vakcinējās nedaudz vairāk nekā puse Latvijas pedagogu.
RĪGA, 6. jūlijs - Sputnik. Lai septembrī varētu atsākt mācību procesu klātienē, pret Covid-19 vajadzētu vakcinēt vismaz 80% pedagogu, paziņojusi izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma".
Līdz 30. jūnijam Latvijā vakcinēti 53% pedagogu, tostarp 41% – pirmsskolas skolotāji, 56% – vispārējā izglītībā un 74% augstākajā izglītībā. Kopumā vakcināciju pabeidza 30,25% valsts iedzīvotāju.
Sikspārnis - Sputnik Latvija, 1920, 04.07.2021
Pasaulē
Krievijā publiskota jauna versija par koronavīrusa pandēmijas izcelsmi
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) gatavojas rīkot izglītojošas kampaņas par vakcināciju ar epidemiologu un imunologu piedalīšanos.
"Es domāju, ka līdz septembrim ir iespējams sasniegt maksimāli lielu vakcinācijas aptveri pedagogu vidū. Esam sagatavojuši priekšlikumus, kā motivēt vakcinēties šaubīgo pedagogu daļu. Tas ir skaidrošanas darbs, jo visiem ir jāapzinās, ka pats svarīgākais ir rudenī nodrošināt izglītības procesu klātienē," teica ministre.
Uz jautājumu, vai ir nepieciešama pedagogu obligāta vakcinācija, ministre atbildēja, ka to var izvēlēties tikai kā "galējo rīcības scenāriju", ja vakcinācijas tempi ievērojami kritīsies.
Вакцинация препаратом Sputnik V в Сербии - Sputnik Latvija, 1920, 03.07.2021
Pasaulē
Latvijas iedzīvotājiem radusies iespēja vakcinēties ar "Sputnik V"
Iepriekš pedagogu arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga aicināja pārtraukt uzbrukt skolotājiem, jo šajā grupā vakcinācijas aptvere ir lielāka nekā vidēji valstī, un visa sabiedrība ir atbildīga par klātienes mācībām no septembra, nevis tikai pedagogi.
Ziņu lente
0