Latvijā

Migrantu ārstēšanai Daugavpils slimnīcā vajadzīgi tulkotāji

© Sputnik / Sergey MelkonovДаугавпилсская региональная больница
Даугавпилсская региональная больница - Sputnik Latvija, 1920, 20.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils reģionālajā slimnīcā par nelegālajiem migrantiem nepriecājas ne mediķi, kuri nevar ar viņiem kontaktēties, ne arī citi pacienti.
RĪGA, 20. augusts — Sputnik. Šonedēļ Daugavpils reģionālajā slimnīcā (DRS) nogādāti divi bērni un divi pieaugušie, domājams, no Irākas un Sīrijas, stāsta "Naša gazeta".
Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs pastāstīja, ka trīs cilvēki jau izrakstīti, patlaban stacionārā vēl ārstējas viens bērns.
Latvijas un Baltkrievijas robeža - Sputnik Latvija, 1920, 16.08.2021
Baltijā
Latvijas robežsargi atsakās palīdzēt izmocītajiem bēgļiem, vēsta Baltkrievija
Semjonovs atklāja, ka slimnīcā nonākusi viena sieviete ar traumām, otra sūdzējusies par asām sāpēm mugurā. Mediķi pacentušies veikt vispārēju izmeklēšanu un noskaidrot, kādi iekšējie orgāni bojāti, kā arī tikt skaidrībā ar infekcijām.
DRS vadītājs atzina, ka bez saziņas iespējām medicīnā ir ārkārtīgi grūti uzstādīt diagnozi un nospraust terapiju. Pacienti angļu valodā nerunā. Sazināties palīdzot Google-tulkotājs, taču arī šajā jomā rodas nopietnas problēmas: ne visi ir rakstītpratēji un var ievadīt vismaz dažus vārdus.
Latvijas IeM palūgusi Eiropas Patvēruma atbalsta biroju (EASO) piešķirt tulkotājus no arābu un kurdu valodas.
Pie tam DRS vadītājs atzīmēja, ka pacientiem īpaši nepatīk bēgļu ierašanās robežsargu pavadībā, turklāt iespējams, ka migranti simulē slimības, lai jebkādā veidā paliktu valstī, bet šiem mērķiem tiek tērēts mediķu laiks un resursi.
Latvijas un Baltkrievijas robeža - Sputnik Latvija, 1920, 15.08.2021
Polija izdomājusi, kā atbrīvoties no migrantiem: viņus nogādā pie Baltkrievijas robežas
Valsts robežsardzes dienesta Daugavpils nodaļas priekšnieks Oļegs Jemašovs paskaidroja, ka katrs gadījums ar bēgļiem uz robežas ārkārtējās situācijas režīmā tiek izskatīts individuāli un lemts par nepieciešamību nogādāt migrantu stacionārā. Piemēram, nesen slimnīcā nogādāta meitene ar augstu temperatūru un aizdomām par pneimoniju.
Jemašovs norādīja, ka dažkārt māte ar bērnu paliek slimnīcā, bet tēvs ar citiem bērniem nonāk nelegāļu un bēgļu izmitināšanas centrā.
Aizvakar bēgļu izmitināšanas centrā Muceniekos 13 cilvēkiem diagnosticēts Covid-19, informēja Slimību profilakses un kontroles centrs. Šobrīd centrā notiek epidemioloģiskā izmeklēšana, nodrošināta inficēto izolācija.
Iepriekš divi infekcijas gadījumi registrēti izmitināšanas centrā Daugavpilī, vēlāk šie cilvēki pārvesti uz "Muceniekiem".
Задержанные мигранты на латвийско-белорусской границе в районе Ворзова - Sputnik Latvija, 1920, 14.08.2021
Latvijā
Bēgļi sāk iekļūt mājās. Iedzīvotāji lūgti ievērot piesardzību
Izmitināšanas centrs Daugavpilī darbojas kopš 2011. gada, un līdz šai vasarai tajā izmitināto cilvēku skaits reti pārsniedza 10 cilvēki – pārsvarā tie bija pie Latvijas austrumu robežas aizturētie.
Augusta sākumā Latvijas IeM vērsās pie Daugavpils pašvaldības ar lūgumu norādīt, kur pilsētā varētu izmitināt bēgļus, taču pilsētas mērs Andrejs Elksniņš sociālajos tīklos atbildēja, ka vietu nelegālajiem migrantiem pilsētā nav.
Pēdējā laikā Lietuva, Latvija un Polija ziņo, ka aug nelegālo migrantu skaits, kas aizturēti pie Baltkrievijas robežas. No 10. augusta novērsti 463 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas un Baltkrievijas robežu. No 11. augusta līdz novembrim Latvijas pierobežas zonā izsludināts ārkārtējās situācijas režīms.
Ziņu lente
0