Latvijā

Bēgļi sāk iekļūt mājās. Iedzīvotāji lūgti ievērot piesardzību

© REUTERS / INTS KALNINSЗадержанные мигранты на латвийско-белорусской границе в районе Ворзова
Задержанные мигранты на латвийско-белорусской границе в районе Ворзова - Sputnik Latvija, 1920, 14.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils novadā bēgļi iekļuvuši viesu mājā un iztukšojuši ledusskapi. Saimnieks iesniegumu policijai nevēlējās rakstīt, tomēr brīdina: aizveriet durvis un logus.
RĪGA, 14. augusts — Sputnik. Incidents noticis pirms ārkārtējās situācijas režīma ieviešanas pierobežas rajonos. Ārzemnieki, nelegāli šķērsojuši robežu, saimnieku prombūtnē iegājuši viesu mājā "Pie vecā kalēja" un apēduši produktus, vēsta Grani.lv.
Īpašnieks pastāstīja, ka todien viesu mājā apmetušies rīdzinieki. Produktu iztrūkumu viņi konstatēja vēlu vakarā un informēja saimnieku. Viesu mājas saimnieks kompensējis bēgļu apēstos produktus.
Нил Ушаков в Европаламенте - Sputnik Latvija, 1920, 13.08.2021
Latvijā
Nils Ušakovs kritizēja Latvijas valdību par krīzi uz robežas
Viņš pastāstīja, ka todien vietējie redzējuši grupu nobijušos cilvēku – trīs sievietes un četrus vīriešus. Bijis redzams, ka viņi jutušies neomulīgi, centušies paslēpties. Viesu mājas saimnieks norādīja, ka pašam viņam nav pretenziju pret nelegāļiem, jo tāds liktenis nav apskaužams.
Vīrietis atzina: ja bēgļi būtu vērsušies pie viņa, būtu pabarojis. Par notikušo viņš nolēmis pastāstīt, lai vietējie iedzīvotāji būtu uzmanīgāki un aizslēgtu mājas.
Pierobežas rajonos izsludināts ārkārtējas situācijas režīms, tātad robežsargus var atbalstīt Nacionālie bruņotie spēki un Valsts policija. Pēc robežas nelegālas šķērsošanas fakta konstatācijas robežsargiem ir tiesības atgriezt pārkāpēju valstī, no kuras viņš ieradies. Šim nolūkam ļauts pielietot fizisku spēku un speciālos līdzekļus.
PMLP vēsta, ka pēdējo 24 dienu laikā valstī ieradušies migranti no Irākas, Irānas un Kongo.
Мария Голубева и Кришьянис Кариньш(справа - налево) - Sputnik Latvija, 1920, 13.08.2021
Latvijā
Kāds ir viedoklis par robežu Ministru kabinetā: hibrīdkarš un 50 miljoni eiro
Bēgļu centrā Muceniekos, kas paredzēts 400 patvēruma meklētājiem, atrodas 384 cilvēki, viņu vidū – 105 bērni.
Vienlaikus Irāka izved savus pilsoņus no Baltkrievijas. 9. augustā uz Kabulu devās 80 Irākas pilsoņi, 10. augustā – 240.
Lietuva piedāvāja migrantiem 300 eiro, lai viņi dotos mājup. Tomēr daži dati liecina, ka nelikumīgās migrācijas organizatoriem nelegāļi maksā pa 10 tūkstošiem eiro un vairāk par nogādāšanu Lietuvā.
Ziņu lente
0