Baltijā

Latvijas robežsargi atsakās palīdzēt izmocītajiem bēgļiem, vēsta Baltkrievija

© Valsts robežsardzeLatvijas un Baltkrievijas robeža
Latvijas un Baltkrievijas robeža - Sputnik Latvija, 1920, 16.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievu robežsargi vēsta: Latvijas varasiestāžu darbinieki vienīgi aukstasinīgi novēro un fiksē notiekoši video ierakstā.
RĪGA, 16. augusts — Sputnik. Latvijas robežsargi nevis sniedz palīdzību nomocītajiem bēgļiem, bet gan filmē viņus, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Baltkrievijas robežsardzes komiteju.
Resors informēja, ka 14. augustā Polockas robežsardzes vienības atbildības zonā Latvijas robežsargi ar spēku nogādājuši kārtējo bēgļu grupu pie Baltkrievijas robežas. 18 cilvēku grupā bija arī sievietes un bērni, uzsvēra robežsargi.
Viņi norādīja: daudzi bēgļi nepārprotami bija novārguši, viņiem bija vajadzīga medicīniskā palīdzība. Vienai no sievietēm kļuva ļoti slikti.
"Bēgļi, kuru vidū bija viņas vīrs, lūdza palīdzību Latvijas pusei, taču bez rezultāta. Latvijas varasiestāžu darbinieki vienīgi aukstasinīgi novēroja un fiksēja notiekoši video. Ieraudzījuši un apvēruši Latvijas puses necilvēcīgo attieksmi un nevēlēšanos sniegt jebkādu palīdzību, bēgļi vērsās pie baltkrievu robežsargiem, kuri izsauca ātro palīdzību," pastāstīja Valsts robežsardzes komiteja.
Struktūras pārstāvji piebilda, ka Latvijas puses pārstāvji, ieraudzījuši medicīnas darbiniekus, steigšus pametuši robežlīniju un pazuduši mežā savā teritorijā.
Ātrās palīdzības brigāde izmeklēja cietušo un nogādāja kopā ar vīru un bērnu Verhņedviskas centrālajā rajona slimnīcā. Patlaban ārvalstnieku stāvoklis ir stabils, viņu dzīvībām briesmas nedraud.
Latvijas pierobežas rajonos izsludināts ārkārtējas situācijas režīms, tātad robežsargus var atbalstīt Nacionālie bruņotie spēki un Valsts policija. Pēc robežas nelegālas šķērsošanas fakta konstatācijas robežsargiem ir tiesības atgriezt pārkāpēju valstī, no kuras viņš ieradies. Šim nolūkam ļauts lietot fizisku spēku un speciālos līdzekļus.
Раненые мигранты на границе - Sputnik Latvija, 1920, 05.08.2021
Video
Baltkrievu robežsargi publicēja video ar ievainotiem migrantiem
Kopš gada sākuma uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas noķerti vairāk nekā 4,1 tūkstotis nelegālu migrantu – 55 reizes vairāk nekā visa pagājušā gada laikā, un 110 reizes vairāk nekā 2019. gadā.
Par migrācijas krīzi Viļņa vaino Minsku, taču Baltkrievija norāda, ka robežsardzes pienākumus veic pietiekami augstā līmenī. Valsts prezidents Aleksandrs Lukašenko uzsvēra, ka neļaus pārvērst valsti par nelegāļu iebraucamo vietu un nelegālās migrācijas jautājumu Minska risina tieši tādā mērā, kāds nepieciešams, izdevīgs un finansiāli iespējams.
Ziņu lente
0