Kāpēc Itālija paņem Krievijas vakcīnu "Sputnik V"?

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasГруз с российской вакциной Sputnik V от коронавирусной инфекции на складе в грузовом терминале аэропорта
Груз с российской вакциной Sputnik V от коронавирусной инфекции на складе в грузовом терминале аэропорта - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spallanzani infekcijas slimību institūts veiks Krievijas Covid-19 vakcīnas "Sputnik V" izmēģinājumu sēriju.

RĪGA, 21. marts — Sputnik. Saskaņā ar Itālijas apgabala Lacio prezidenta Nikolas Dzingareti teikto, tuvākajās dienās Spallanzani infekcijas slimību institūts uzsāks Krievijā izstrādātās Covid-19 vakcīnas "Sputnik V" izmēģinājumu sēriju, vēsta RIA Novosti.

Kā norādīja Dzingareti, pirmais līgums par zinātniskajiem eksperimentiem ar vakcīnu "Sputnik V" tiks noslēgts jau pēc dažām dienām. Dzingareti uzsver, ka tās ir labas ziņas. Jo šādi eksperimenti ļauj virzīties priekšā vakcīnu iegūšanas nepieciešamības jautājumā.

Еврокомиссар по вопросам евро и социального диалога в комиссии Юнкера Валдис Домбровскис. - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2021
Politika
Kādā veidolā ES un Baltijas valstis pārvarēs koronavīrusa krīzi

"Pēc dažām dienām tiks noslēgts pirmais līgums par zinātniskajiem eksperimentiem ar vakcīnu "Sputnik V", protams, gaidot EZA aģentūras atļauju tam, kas attiecas uz vīrusa paveidu izpēti," paziņoja Dzingareti.

Turklāt Spallanzani vadība jau ir nosūtījusi Itālijas Veselības ministrijai pozitīvu atzinumu par Krievijas vakcīnas efektivitāti un drošību. Tāpat divi Itālijas inspektori tiks nosūtīti uz Krieviju uzņēmumu pārbaudei, kuri nodarbojas ar "Sputnik V" ražošanu.

Krievijā izstrādātā vakcīna Covid-19 profilaksei "Sputnik V" patlaban apstiprināta 54 valstīs. Krievijas Veselības ministrija reģistrēja preparātu 2020. gada augustā. Vakcīnu izstrādājis Gamaleja vārdā nosauktais centrs ar KTIF dalību. Preparāts izveidots uz izpētītās un pārbaudītās cilvēka adenovīrusa vektoru platformas. Tā ir droša, efektīva, bez ilgtermiņa negatīvām sekmām.

Publikācija autoritatīvā medicīnas izdevumā "The Lancet" liecina, ka "Sputnik V" izmēģinājumu trešās fāzes gaitā konstatēja preparāta efektivitāte un drošība.

Preparāta efektivitāte sasniedz 91,6%, vakcīna pilnībā pasargā no smagas Covid-19 gaitas.

Вакцинация от COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2021
Viedoklis
Eiropa atriebjas AstraZeneca

Atgādinām, ka sestdien, 6. martā, KTIF informēja, ka Krievijas vakcīna "Sputnik V" kļuvusi otrā pēc popularitātes pasaulē, apdzenot vakcīnas Pfizer un Moderna, kas ierindojās trešajā un ceturtajā vietā attiecīgi. Pirmo vietu ieņem uzņēmuma AstraZeneka ražošanas preparāts.

Krievijas Federācijas padomes spīkere Valentīna Matvijenko, komentējot pasaulē pirmās vakcīnas "Sputnik V" reģistrāciju Eiropas Savienībā, paziņoja, ka preparātam ir visas iespējas tikt apstiprinātam Eiropas Savienībā.

Pēc viņas vārdiem ES ir zaudējusi pārāk daudz laika, cerot uz citām vakcīnām un vilcinot "Sputnik V" sertifikāciju. Rezultātā Eiropā vakcinācija notiek lēnāk, nekā bija plānots.

Ziņu lente
0