Ziņu portāls Baltnews informēja par lapas bloķēšanu Facebook

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть "Фейсбук"
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziņu portāla Baltnews vadītājs atzinīgi novērtēja Krievijas likumdevēju iniciatīvas par Facebook, YouTube un citu Rietumu sociālo tīklu darbības regulēšanu Krievijas teritorijā.

RĪGA, 4. decembris – Sputnik. Ziņu portāls Baltnews informēja, ka bez jebkādiem skaidrojumiem bloķēta tā lapa Facebook.

"Facebook bloķējis Baltnews lapu. Sociālā tīkla administrācija nav nosaukusi bloķēšanas iemeslu. Taču tas ir acīmredzams – cīņa ar Krievijas propagandu," teikts portāla paziņojumā Telegram kanālā.

Baltnews vadītājs Andrejs Starikovs komentēja ziņu par bloķēšanu sarunā ar RIA Novosti

"Facebook nodzēsis lappusi. Tas vienā mirklī likvidēja liela ļaužu pulka ilggadēju darbu. Pārkāpa savu lietotāju tiesības saņemt informāciju. Bez brīdinājumiem, bez paziņojumiem, bez kara pieteikuma," konstatēja Starikovs.

Госдума РФ - Sputnik Latvija
Krievija plāno sodīt par cenzūru pret medijiem ārvalstu platformas

Viņš piezīmēja, ka nav saprotams, kādus sociālā tīkla noteikumus Baltnews pārkāpis un vai vispār kaut kas ir pārkāpts.

"Domājams, nav. Galu galā Facebook vispār nav noteikumu. No saziņas brīvības telpas sociālais tīkls jau sen ir pārvērties par Lielo inkvizitoru. Cenzūra tiek pielietota haotiski. Ir pamats domāt un fakti, kas liecina – tā tiek pielietota pēc Rietumu specdienestu norādes," piezīmēja portāla vadītājs.

Starikovs atzinīgi novērtēja Krievijas likumdevēju iniciatīvas par Facebook, YouTube un citu Rietumu sociālo tīklu darbības regulēšanu Krievijas teritorijā. Viņš uzsvēra, ka "Rietumu sociālie tīkli Krievijā pelna miljonus un tiem jāuzņemas tiesiskā atbildība par patvaļu un cenzūru".

Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" preses dienests nosauca portāla Baltnews lapas Facebook bloķēšanu par cinisku politiskās cenzūras aktu.

"Facebook bloķējis mediju grupā "Rossija segodņa" strādājošo ziņu portālu Baltnews. Uzskatā, to par cinisku politiskās cenzūras aktu no amerikāņu sociālā tīkla puses. Atgādināsim, ka šī gada 5. jūnijā FB sāka atzīmēt valsts kontrolēto mediju, arī RIA Novosti un Sputnik publikācijas," teikts preses dienesta komentārā.

Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Simoņana par RT aizliegšanu Latvijā: Sputnik bloķēšana netraucē

Iepriekš Krievijas Valsts domē tika iesniegts likumprojekts par atbildes sankcijām pret interneta platformām par Krievijas mediju cenzūru. Tas paredz tādus soļus, kā bloķēšana, trafika palēnināšana un administratīvie sodi. Sods interneta platformām par Krievijas mediju cenzurēšanu sniegsies no dažiem tūkstošiem līdz 3 miljoniem rubļu, pastāstīja viens no projekta autoriem Antons Gorelkins. Likumprojektu atbalsta arī Krievijas komunikāciju līdzekļu kontroles struktūra Roskomnadzor.

Sociālo tīklu un saziņas programmu profesionālo lietotāju asociācija ieteikusi Krievijas Digitālās attīstības ministrijai izvērtēt iespēju iekļaut likumā sodu par Krievijas mediju cenzūru ārvalstu interneta kompānijām līdz 10 miljonu rubļu apmērā un iespēju arestēt tādu kompāniju naudas līdzekļus, teikts asociācijas vēstulē. Tās autori atgādināja, ka Facebook, Google un Twitter ierobežo piekļuvi aptuveni 20 Krievijas mediju materiāliem. To vidū ir RIA Novosti, RT, Sputnik un "Rossija 1".

Ziņu lente
0