Krievija plāno sodīt par cenzūru pret medijiem ārvalstu platformas

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasГосдума РФ
Госдума РФ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas deputāti plāno noteikt atbildes pasākumus pret medijiem un IT platformām – bloķēšanu, trafika ierobežošanu un soda naudu par cenzūru, kas vērsta pret Krievijas plašsaziņas līdzekļiem.

RĪGA, 20. novembris — Sputnik. Krievijas Valsts domē iesniegts likumprojekts par atbildes sankcijām pret ārvalstu interneta platformām pret Krievijas medijiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz informācijas avotu, kas iepazinies ar dokumentu.

Likumprojektu kopīgi sastādījuši dažādu partiju frakciju pārstāvji.

Ārvalstu interneta platformām draudēs sods par piekļuves ierobežošanu informācijai pēc rases, nacionālās un politiskās piederības, pie tam tas attieksies ne tikai uz sociālajiem tīkliem, bet arī lielajām IT platformām.

Starp iecerētajiem atbildes pasākumiem ir tādi soļi, kā bloķēšana, trafika ierobežošana un naudas sodi par Krievijas komunikāciju nozares kontroles iestādes – Roskomnadzor – prasību neizpildīšanu.

"Likumā iekļauti vairāki principi. Pirmkārt, - piekļuves ierobežošana, kad, piemēram, tiek bloķēti Krievijas televīzijas lapas sociālajos tīklos vai bloķēta Krievijas televīzijas uzņemta filma. Otrkārt, kad tiek ierobežota piekļuve informācijai pēc rases, nacionalitātes, politisko uzskatu piederības," atzīmēja aģentūras sarunbiedrs.

Lēmums par pasākumiem pret ārvalstu interneta platformām par cenzūru tiks saskaņots ar Krievijas Ārlietu ministriju.

"Tas ir svarīgi, jo gadījumā, ja runa būs par ārvalstu kompānijām, ir jāizprot visi ārpolitiskie apstākļi un jāpieņem lēmumi, vadoties arī no ĀM viedokļa" akcentēja informācijas avots

Страница сайта Twitter на экране планшетного компьютера - Sputnik Latvija
NATO pateica "vajag"! Latvijā plāno pastiprināt sociālo tīklu cenzūru

Trešdien kļuva zināms, ka Roskomnadzor nosūtījis vēstuli kompānijai Google ar prasību atcelt ierobežojumus YouTube kanālam "Solovjov LIVE", kura ieraksti kopš oktobra vairs netiek iekļauti sadaļā "Tendences". Šo situāciju kontroles iestāde uzskata par mēģinājumu ierobežot populāra Krievijas autora materiālu izplatīšanu". Iepriekš Roskomnadzor jau nosūtīja Facebook, Twitter un Google prasības pārtraukt Krievijas mediju cenzūru. Saskaņā ar tās rīcībā esošo informāciju, patlaban minētās platformas ierobežo piekļuvi aptuveni 20 Krievijas mediju materiāliem, kuru vidū ir RIA Novosti, RT, Sputnik un "Rossija 1".

Pie tam iepriekš video hostings YouTube bloķēja kanāla "Carjgrad", ziņu aģentūru Anna News un News Front kontus, kā arī dzēsa pazīstamā Krimas telekanāla "Krim 24" kontu. Tāpat Google ierobežojis Krievijas teritorijā Aleksandra Rogatkina filmas "Beslan" izplatību.

Saskaņā ar atklātu avotu datiem, pēdējos gados servisa administrācija iekļāvusi melnajā sarakstā aptuveni 200 kanālus krievu valodā.

Ziņu lente
0