Ramzans Kadirovs pauda viedokli par skolotāja slepkavību Francijā

© Sputnik / Саид Царнаев / Pāriet pie mediju bankasГлава Чечни Рамзан Кадыров
Глава Чечни Рамзан Кадыров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Kad Francijā būs sakārtots starpnacionālo un starpkonfesionālo attiecību valsts institūts, tad valstī būs veselīga sabiedrība," konstatēja Čečenijas vadītājs.

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs nosodījis skolotāja slepkavību Francijā, ko pastrādājis čečenu izcelsmes jaunieties, un aicināja nepievērst uzmanību noziedznieka tautībai. Savu viedokli Kadirovs pauda savā kanālā Telegram.

Kadirovs izteica līdzjūtību bojāgājušā pedagoga ģimenei, vēsta RIA Novosti.

Это теракт? Что известно о жестоком убийстве учителя во Франции - Sputnik Latvija
Video
Vai tas ir terorakts? Kas zināms par asiņaino slepkavību Francijā

Pie tam viņš pievērsa uzmanību tam, ka franču uzvedību "var nosaukt vienīgi par provokatīvu".

"No demokrātisma viedokļa Francijas sabiedrība bieži sajauc to ar visatļautību, nepieļaujamas attieksmes demonstrāciju pret islāma vērtībām," viņš paskaidroja.

Kadirovs atgādināja publikācijas žurnālā Charlie Hebdo, kas radīja lielu sašutumu musulmaņu vidū un kļuva par iemeslu uzbrukumam redakcijai. Rezultātā gāja bojā cilvēki, viņš teica.

"Kad policija nogalināja Anzorovu, tika aizturēti viņa vecāki, vectētiņš, citi tuvinieki. Kad mēs izmeklējam krimināllietas un aizturam teroristu līdzskrējējus, Francijā un visā pasaulē saceļas troksnis – sak, Čečenijas Republikā pārkāpj cilvēktiesības," bija sašutis reģiona vadītājs.

Viņš pārmeta Francijai centienus uzvelt savas problēmas čečeniem un uzsvēra, ka ar slepkavu nacionalitāti šeit nav nekāda sakara.

Мусульмане в мечети - Sputnik Latvija
Dieva kalpi un eksperti diskutē par Latvijas islāmizācijas draudiem

"A.Anzorovs gandrīz visu mūžu nodzīvojis Francijā, pārvācies uz turieni bērnībā kopā ar vecākiem, audzis līdzās francūžiem, runāja un rakstīja viņu valodā. Un pavisam noteikti viņš zināja, ko darīja, saprotot, ka valsts vispār nedzird ticīgos," uzrakstīja Kadirovs.

Viņš atzīmēja, ka par skolotāja slepkavību aizdomās turamais jaunietis tikai vienu reizi pabijis Čečenijā divu gadu vecumā.

Kadirovs nosodīja terorismu jebkurā tā izpausmē un aicināja neprovocēt ticīgos, neaizskar viņu reliģiskās jūtas.

"Kad Francijā būs sakārtots starpnacionālo un starpkonfesionālo attiecību valsts institūts, tad valstī būs veselīga sabiedrība," konstatēja Čečenijas vadītājs.  

Войска боевиков ИГИЛ - Sputnik Latvija
Drošības policija: līdz ar bēgļu skaitu aug arī radikālisms

Piektdienas vakarā Konflānas-Sentonorīnas komūnā 18 gadus vecs vīrietis nocirtis galvu skolotājam. Mediji vēstīja, ka vēstures skolotājs 5. oktobrī nodarbībā apsprieda vārda brīvību un demonstrēja karikatūras par pravieti Muhamedu. Uzbrucēju nošāva policisti. Izmeklēšanā iesaistījusies prokuratūras antiterorisma nodaļa, krimināllietas ietvaros aizturēti deviņi cilvēki, arī četri slepkavas tuvinieki.

Prokuratūra precizēja, ka uzbrucējs nav bijis iepriekš tiesāts.

Francijas prezidents Emanuels Makrons nosauca incidentu par teroraktu, valsts premjerministrs Žans Kastekss paziņoja, ka valsts stingri atbildēs uz "islāma terorisma triecienu".

Ziņu lente
0