Policija nerīkos reidus, lai "izķertu" cilvēkus bez sejas aizsargmaskām

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании
Пикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sejas masku lietošanas un citu epidemioloģiskās drošības prasību ievērošanas kontrole ir objektu īpašnieku atbildība, paziņoja policijā.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Policija nerīkos sejas masku valkāšanas prasības ievērošanas kontroles reidus cilvēku pulcēšanās vietās, kontrole gulsies uz objektu īpašnieku pleciem, vēsta tvnet.lv.

Женщина и мужчина в защитных масках на остановке общественного транспорта в Риге - Sputnik Latvija
Pieaugušajiem un pusaudžiem atkal būs jāvalkā sejas maskas transportā

Sakarā ar Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu obligāta sejas masku lietošana no 14. oktobra tiek ieviesta tirdzniecības vietās, kultūras un reliģijas iestādēs, stacijās, pasta nodaļās un citās cilvēku pulcēšanās vietās. Vietu sarakstā, kur jālieto sejas maskas, tāpat tiek iekļautas degvielas uzpildes stacijas, bibliotēkas, izstāžu zāles. Papildu prasības var stāties spēkā 17. oktobrī.

Pēc Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvja Toma Sadovska sacītā, speciālus reidus ieviesto ierobežojumu ievērošanas kontrolei Pašvaldības policija neplāno, taču ielu patrulēšanas laikā policisti pievērsīs uzmanību sejas masku valkāšanas nepieciešamībai.

Viņš atzīmēja, ka kontrole, lai klienti ievēro prasības vīrusa izplatības ierobežošanai, ir katra objekta īpašnieka vai pārvaldnieka uzdevums.

Nepieciešamības gadījumā policija reaģēs uz objektu īpašnieku un pārvaldnieku, kā arī citu iedzīvotāju sūdzībām par epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu vai konflikta situācijām.

Пикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании - Sputnik Latvija
Viņķele par Covid-19: rudenī var atgriezt maskas, labāk nebraukt pat pie kaimiņiem

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa arī apstiprināja, ka Valsts policija atbilstoši savai kompetencei turpina sekot līdzi tam, vai iedzīvotāji ievēro jau spēkā esošās epidemioloģiskās drošības prasības.

Atgādināsim, ka no 7. oktobra Latvijas sabiedriskajā transportā atkal ir kļuvis obligāti lietot sejas maskas, kuras aizsedz muti un degunu. Sejas aizsargmasku režīma ievērošanu sabiedriskajā transportā uzraudzīs sabiedriskā transporta kontrolieri un konduktori. Viņiem ir tiesības izsēdināt cilvēku, kurš ignorēs viņu prasību uzvilkt aizsarglīdzekli. Konflikta situācijas gadījumā kontrolieriem un konduktoriem palīgā nāks policija.

Ziņu lente
0