Mārupē izmeklē munīcijas zādzību no Zemessardzes kaujas atbalsta bataljona

© Sputnik / Sergey MelkonovТоржественная церемония передачи Земессардзе от США средств разминирования Husky
Торжественная церемония передачи Земессардзе от США средств разминирования Husky - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietu par iespējamo munīcijas zādzību no Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljona Mārupes pagastā pašlaik izmeklē policija.

RĪGA, 14. septembris – Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrijā paziņoja, ka no 2020. gada februāra policija izmeklē lietu par iespējamo munīcijas zādzību vienā no Zemessardzes kaujas atbalsta bataljoniem, raksta Mixnews.lv. Runa ir par 17. bataljonu, kurš ir izvietots Mārupes pagastā.

Tiek ziņots, ka tā nav vienīgā krimināllieta, kas tiek ierosināta armijā saistībā ar nelikumīgām darbībām ar materiāltehniskajiem līdzekļiem. Tā, piemēram, 2018. gada nogalē NBS noliktavās tika veikta inventarizācija, kuras laikā atklājās inventāra trūkums.

Мины - Sputnik Latvija
Karavīri lūdz iedzīvotājus neaiztikt nepazīstamus priekšmetus: Latgalē sākušās mācības

No noliktavas pazuda nakts redzamības ierīces. Sakarā ar notikušo no dienesta tika atstādināti daži NBS pārstāvji, tika iniciētas divas dienesta pārbaudes un uzsākts kriminālprocess.

Izņemot šo gadījumu, pašlaik tiek veikta izmeklēšana sakarā ar ilgstošu šaujamieroču munīcijas iegādi un glabāšanu bez attiecīgas atļaujas, kas pastrādāts organizētā grupā, kā arī lietā par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.

Šī gada sākumā Aizsardzības ministrija paziņoja, ka veiksmīgas izmeklēšanas gaitā Militārā policija atgrieza daļu NBS materiāltehnisko resursu, kuru piesavināšanās tiek izmeklēta augstākminētā kriminālprocesa ietvaros.

Šajā lietā figurē seši cilvēki, dažiem jau tika piemēroti disciplinārsodi.

Ziņu lente
0