Karavīri lūdz iedzīvotājus neaiztikt nepazīstamus priekšmetus: Latgalē sākušās mācības

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Pāriet pie mediju bankasМины
Мины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācības "Zobens 2020" Latgalē sākās 5. septembrī. Iedzīvotāji lūgti nebīties no karavīriem un militārās tehnikas uz ceļiem, kā arī neaiztikt nepazīstamus priekšmetus manevru vietās.

RĪGA, 6. septembris — Sputnik. No 5. līdz 13. septembrim Latgales pilsētās un novados notiek vērienīgas militārās mācības "Zobens 2020", vēsta Bb.lv.

Manevri notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes teritorijā. To veido Rēzekne un Rēzeknes novads, Ludzas, Preiļu, Dagdas novadi, Aglona un Aglonas novads, Daugavpils un Daugavpils novads, Aizkraukles, Krustpils, Salas, Aknīstes novadi un Jēkabpils.

Международная выставка автоиндустрии Auto 2019. Бронетранспортер латвийской армии CVRT Zobens - Sputnik Latvija
Igauņu ģenerālis biedē Latviju ar "Krievijas agresiju"

Iedzīvotāji tiek brīdināti, ka uz ceļiem iespējamas tikšanās ar karavīriem un militāro tehniku. Pie tam mācību norises vietās var palikt dažādi priekšmeti, ko nekādā gadījumā nevajag aiztikt vai pārvietot.

Manevros piedalīsies vairāk nekā 1300 karavīri no 3. Latgales brigādes un partneri no Lietuvas sadarbībā ar Valsts policiju un Valsts Robežsardzes dienestu.

Dienesti kopā ar karavīriem izspēlēs darbības ārkārtas situācijās un hibrīddraudu apstākļos.

Ziņots, ka "Zobens 2020" notiek mācību "Namejs 2020" ietvaros. Tās sākās 15 augustā un turpināsies līdz 4. oktobrim.

Atgādināsim, ka jūlijā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš brīdināja par nebijušām militārajām mācībām Rīgā, kas ieplānotas rudenī.

Manevros būs iesaistīt gan NBS, gan NATO kareivji. Kalniņš atzīmēja, ka aktivitāte būs ļoti liela, un gaidāmās mācības nelīdzināsies nevienām līdz šim Rīgā organizētajām.

Ziņu lente
0