Krievija atbildēs, nešaubieties: KF ĀM par ASV mēģinājumiem gūt militāro priekšrocību

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasЗаместитель министра иностранных дел РФ Сергей Рябков
Заместитель министра иностранных дел РФ Сергей Рябков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ikviens ASV mēģinājums nodrošināt sev neapstrīdamu militāro priekšrocību, kas neapšaubāmi ved pie situācijas destabilizācijas, var atdurties pret atbildi no Krievijas, paziņoja KF ĀM vadītāja vietnieks Sergejs Rjabkovs.

RĪGA, 12. jūlijs – Sputnik. Iepriekš Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Maskava ir vispusīgi ieinteresēta normāla dialoga attīstībā ar visām valstīm, tostarp ar ASV, taču amerikāņi attiecībā uz ieročiem virzās pie tā, lai savaldītu visus, izņemot pašus sevi.

Savukārt tagad Krievijas Ārlietu ministrijas vadītāja vietnieks Sergejs Rjabkovs uzsvēra, ka amerikāņi tiecas nodrošināt sev maksimālu brīvību ieroču kontroles jomā un principiāli meklē veidus, kā nodrošināt sev neapstrīdamu militāro priekšrocību, vēsta RIA Novosti.

Артис Пабрикс - член партии Для развития/За! - Sputnik Latvija
Aizsardzības ministrs ir gatavs maksāt ASV par to karaspēku uzturēšanos Latvijā

Taču, kā atzīmēja Rjabkovs, jebkurai darbībai ir pretdarbība. Un Krievija daudzas reizes ir pierādījusi, ka tās rīcībā ir efektīvākā savas drošības nodrošināšanas sistēma, kā arī attiecīga līmeņa tehniskie līdzekļi. Un KF ĀM vadītāja vietnieks aicināja nešaubīties par viņa vārdiem.

"Par to nevienam nevajadzētu būt šaubu," konstatēja viņš.

Atgādināsim, ka ASV prezidents Donalds Tramps maija vidū paziņoja, ka Vašingtona izstājas no Atvērto debesu līguma un paliks ārpus vienošanās, kamēr Krievija "neizpildīs savas saistības". Pie tam viņš pieļāva, ka tiks izstrādātas jaunas vienošanās.

Krievija jau vairākkārt noraidījusi ASV pārmetumus par ADL pārkāpumiem. Krievijas ĀM paziņoja, ka Maskava vienosies ar ASV, arī jautājumā par ADL tikai uz dialoga pamata, un jebkādi Vašingtonas ultimāti ir nepieņemami.

Vērts atzīmēt, ka Līguma mērķis ir tā dalībvalstu savstarpējās uzticības veicināšana, pilnveidojot karadarbības un bruņojuma kontroles jomā noslēgto līgumu ievērošanas kontroles mehānismus.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politologs izskaidroja, kāpēc Tramps nolēma lauzt attiecības ar PVO

Taču amerikāņi acīmredzot līdzdalībā nav ieinteresēti. To pierāda gan pompozā izstāšanās no Vidēja un mazāka darbības rādiusa raķešu likvidācijas līguma, gan dīvainie izlēcieni saistībā ar Stratēģisko ieroču skaita samazināšanas līgumu – New START.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 2019. gada beigās pat paziņoja, ka New START ir vienošanās, kuru viņš ir gatavs parakstīt ar Vašingtonu jebkurā brīdī. Taču arī te Amerika nereaģēja.

Acīmredzot ASV cieši apņēmās atbrīvoties no visu veidu savaldīšanas. Un tas, kā ne reizi vien jau tika atzīmēts, neko labu pasaules stabilitātei un drošībai nesola.

Ziņu lente
0