Ļoti stiprs lietus: kāpēc Rīgā bija applūdusi Krasta iela

© pixabayГолубь
Голубь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar tik stipru lietu un tādu daudzumu ūdens nespēj tikt galā neviena pat vismodernākā kanalizācijas sistēma, apgalvo pašvaldībā.

RĪGA, 10. jūnijs – Sputnik. Sociālajos tīklos izplatījušās fotogrāfijas ar applūdušo Krasta ielu Rīgā, kuras remontdarbi tika pabeigti pavisam nesen, vēsta LTV7 raidījums "Šodien vakarā".

Pirmdien Latvijas centrālajā un austrumu daļā bija spēcīgs pērkona negaiss ar lietusgāzēm, liela izmēra krusa un brāzmains vējš. Rīgā applūda ielas, kuru projektos sākotnēji nebija lietus kanalizācijas sistēmu. Ūdens atsūknēšanas mašīnas izbrauca uz Bolderāju, Čiekurkalnu, Teiku un Vecmīlgrāvi.

Taču īpašu interesi izraisīja sociālajos tīklos publicētās fotogrāfijas ar applūdušo Krasta ielu. Pavisam nesen galvaspilsētas pašvaldība paziņoja, ka lietus ūdens kanalizācija šajā ielā esot savesta kārtībā. Pērnā gada rudenī uz ielas norisinājās tradicionālais "Nakts brauciens", kuru Rīgas dome rīko ar mērķi parādīt pilsētniekiem remonta kvalitāti.

Tomēr videoierakstā, kurš tika uzņemts pēc spēcīgajām lietusgāzēm, redzams, ka iela pārvērtusies vienā lielā peļķē.

Rīgas domes Satiksmes departamentā paskaidroja, ka Krasta ielā ir uzstādīta mūsdienīga ūdens izvades sistēma, un ūdens uzkrājies tikai un vienīgi pārāk lielā apjoma dēļ.

"Ar tik spēcīgu lietu un tādu ūdens daudzumu neviena pat vismodernākā kanalizācijas sistēma nevar tikt galā. Protams, peļķes veidojās, taču nebija ārkārtējas situācijas. Pēc lietus, pēc pusstundas, tik lielu peļķu vairs nebija," paskaidroja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Šī nebija vienīgā ārkārtējā situācija, ko Rīgā izraisīja neierasti stiprās lietusgāzes, – spēcīga mitruma vai zibens spēriena dēļ tika bojāts elektrokabelis, kā rezultātā otrdienas rītā, 9. jūnijā, Daugavas labā krasta iedzīvotāji palika bez elektrības.

Ziņu lente
0