"Augstsprieguma tīkls": šādas avārijas Latvijā nav bijis vairākus gadus

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийРижская ТЭЦ 2
Рижская ТЭЦ 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par elektrības atslēgšanās iemeslu Rīgā un tās apkaimē varēja kļūt pie TEC-2 vedošā kabeļa izolācijas materiāla bojājums.

RĪGA, 10. jūnijs – Sputnik. Šāds masveida elektrības zudums nav noticis Latvijā jau vairākus gadus, paziņoja prese konferencē neatkarīgā elektrotīklu operatora "Augstsprieguma tīkls" valdes loceklis Varis Boks.

Vakar no rīta bez elektrības palika galvaspilsētas centra, Vecmīlgrāvja, Grīziņkalna, Brasa, Teikas, Mangaļu un citu rajonu iedzīvotāji un uzņēmumi. Daudzviet nestrādāja luksofori, zuda mobilie sakari un mobilais Internets. Tāpat elektrības nebija Ādažos, Garkalnē un citos Pierīgas rajonos Daugavas labajā krastā. Kopumā bez elektrības palika aptuveni 160 tūkstoši "Sadales tīkla" klienti Rīgā, Pierīgā un Vidzemē.

Elektroenerģijas padeve tika atjaunota divu stundu laikā.

"Šī diena "Augstsprieguma tīklam" sākās ar nepatīkamu notikumu, kāds ilgus gadus nav bijis Latvijas energosistēmā. Plkst. 9:34 tika atklāta avārija 33 kV kabelī. Šis kabelis bija noslogots, jo otrais savienojums no TEC-2 Salaspilī tika atslēgts remonta dēļ. Tādējādi tika pārslogots 110 kW tīkls. Līdz ar to, be sprieguma palika Daugavas labais krasts. Problēma tika atrisināti aptuveni stundas laikā," paziņoja Boks.

Pēc viņa domām, notikušajai avārijai ir arī plusi.

"Notikušā pozitīva puse – mēs pārliecinājāmies, cik gatavi mēs esam šādiem bojājumiem un cik ātri spējam tos novērst. Eksperti strādā, lai novērtētu situāciju. Mums ir aizdomas par defektu izolācijas materiālā, kas izraisīja nelielu sprādzienu. Par defekta iemeslu varēja kļūt vai nu mitrums, vai arī zibens spērieni, kuri bija naktī. Taču precīzāk atbildēt mēs spēsim tikai pēc ekspertu slēdziena," pastāstīja Boks.

Pēc viņa teiktā, nav iemesla tam, lai kas tāds atkārtotos – kompānija ir veikusi nepieciešamos pasākumus.

"Atkārtoties tas nevar, jo mēs ierobežojām to spriegumu, kuru atdod TEC-2. Ja kas tāds tomēr notiks vēlreiz, tad iedzīvotājiem atliek tikai gaidīt, kad elektrība atgriezīsies. Un ziņot mums vai medijiem par manītajām problēmām. Piemēram, par sprādzienu kanalizācijā pastāstīja tieši mediji. Plašāka informācija par visu varēs gaidīt rīt," paziņoja vakar Boks.

Ziņu lente
0