Latvija kļūs tukša: Krištopāns prognozē nebijušu emigrantu pieplūdumu pēc Covid-19 krīzes

© Sputnik / Sergey MelkonovПустая улица в Старой Риге
Пустая улица в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau pēc gada visa pasaule aizmirsīs par koronavīrusu, taču ēdiens var sākt pietrūkt, tādēļ Latvijas iedzīvotāji dosies peļņas meklējumos uz ārzemēm, uzskata bijušais Latvijas premjers Vilis Krištopāns.

RĪGA, 7. aprīlis – Sputnik. Bijušais Latvijas premjerministrs Vilis Krištopāns telekanāla RigaTV24 ēterā izteica pieņēmumu, ka pēc tam, kad krīze koronavīrusa pandēmijas dēļ pasaulē sāks iet mazumā un tiks atjaunoti pasažieru pārvadājumi, Latvija piedzīvos jaunu emigrācijas vilni, raksta Mixnews.lv. Pēc viņa sacītā, jaunais emigrācijas vilnis būs salīdzināms ar to, kurš bija 2008. gadā.

Krištopāns uzskata, ka pēc daudzām grūtībām, ko piedzīvos cilvēki, viņi dosies peļņā uz ārzemēm.

"Es uzskatu, ka pēc gada par šo vīrusu visi aizmirsīs, visa pasaule aizmirsīs. Taču kas mūs sagaida, kad viss beigsies, robežas atvērs, lidmašīnas atkal lidos. Es domāju, ka mūs sagaida vēl lielāks emigrācijas vilnis, nekā bijis pirms tam. Visi cilvēki, kurus šobrīd ir atlaiduši, viņiem nav kur iet. 2008. gadā kā bija? Viņi iekāpa lidmašīnā un aizlidoja uz Īriju. Un tagad ir pretēji: tie, kurus atlaida Vācijā, Anglijā, viņi atlidoja atpakaļ. Un pēc tam viņi atkal atradīs darbu, tajā pašā Vācijā," sacīja Krištopāns.

Производство пива на предприятии Bauskas alus - Sputnik Latvija
Latvijas kompānijas atlaiž 4000 cilvēku: koronavīrusa krīze uzņem apgriezienus

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka pēc koronavīrusa pandēmijas pasaulē atsevišķas profesijas var kļūt par nevajadzīgām. Krīze var ietekmēt tūrisma aģentu, gidu, frizieru, fitnesa treneru, skolotāju un pat IT speciālistu darbu.

Saistībā ar Covid-19 epidēmiju jau 19 uzņēmumi iesniedza Latvijas Nodarbinātības valsts aģentūrai (NVA) paziņojumus par kolektīvo atlaišanu. Kopumā plānots atlaist 3258 cilvēkus.

Paziņojumi par atlaišanām tika saņemti no sekojošo nozaru uzņēmumiem: transports un uzglabāšana, apkalpošana un administrēšana, tūristu izmitināšanas un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi, vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, pārstrādes rūpniecība, nekustamie īpašumi, atpūtas un izklaides pakalpojumi, mežsaimniecība.

Ziņu lente
0