Latvijā strauji pieaudzis ar koronavīrusu inficēto skaits

© AFP 2023 / STRЗабор анализов у пациента, пораженного коронавирусом
Забор анализов у пациента, пораженного коронавирусом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diennakts laikā vien Latvijā tika apstiprināti vēl deviņi jauni koronavīrusa COVID-19 inficēšanās gadījumi: SPKC sola publicēt saslimšanas izplatīšanās karti.

RĪGA, 14. marts – Sputnik. Latvijā pēdējās diennakts laikā veikti 258 laboratorijas pētījumi. Rezultātā koronavīruss atklāts vēl 9 cilvēkiem, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Tāpat tur tiek atzīmēts, ka kopumā šobrīd ir izmeklēti jau 666 cilvēki un 26 gadījumos koronavīruss COVID-19 ir apstiprinājies.

SPKC tāpat sola, ka sestdien, 14. martā, tiks publicēta karte ar koronavīrusa izplatīšanos Latvijā.

​Atgādināsim, ka ceturtdien, 12. martā, Latvija izsludināja ārkārtas stāvokli valstī saistībā ar koronavīrusa izplatīšanos.

Saskaņā ar šo lēmumu, no 13. marta Latvijā uz karantīnu slēgtas skolas un citas izglītības iestādes, izņemot pirmsskolas izglītības iestādes. Tāpat Krīzes vadības padome likusi aizliegt no 13. marta masveida pasākumus, kur apmeklētāju skaits var pārsniegt 200 cilvēkus.

Маэстро Раймонд Паулс - Sputnik Latvija
Raimonds Pauls palūdza žurnālistiem nebiedēt Latviju ar koronavīrusu

Ārkārtas stāvoklis tika ieviests uz vienu mēnesi, līdz 14. aprīlim. Atbildību par ārkārtas pasākumu nodrošināšanu valdība uzlikusi Latvijas Veselības ministrijai.

Turklāt no 13. marta Latvijas Infektoloģijas centrā ir izveidota mobilā laboratorija koronavīrusa analīžu nodošanai. Koronavīrusa analīžu nodošana ir bez maksas.

Vērsties mobilajā laboratorijā var tikai tie cilvēki, kuriem parādījušies saslimšanas simptomi. Taču iepriekš ir jāpierakstās pa tālruni 113.

Laboratorijā iespējams nokļūt pa speciāli norobežotu teritoriju vai piebraukt ar privāto transportu. Pēc tam, kad cilvēks nodos analīzes, viņam nekavējoties ir jādodas mājās un jau tur jāgaida rezultāti.

Ziņu lente
0