Latvijā jau ir gatavi veikt cilvēkiem valsts apmaksātas koronavīrusa pārbaudes teltīs

© REUTERS/Yves HermanБиологические исследования в лаборатории
Биологические исследования в лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Latvijas iedzīvotājs atklāj simptomus, kas atgādina koronavīrusu, viņš varēs doties uz mobilo laboratoriju, kur viņu pieņems un paņems analīzes bez maksas. Pēc tam viņam būs jābrauc mājās un jāgaida rezultāts tur.

RĪGA, 14. marts – Sputnik. Saistībā ar ārkārtas situāciju, kas tika izsludināta koronavīrusa izplatīšanās dēļ, Latvijā veikti steidzami pasākumi. Tostarp piektdien, 13. martā, Latvijas Infektoloģijas centrā iekārtota mobilā laboratorija koronavīrusa analīžu nodošanai, vēsta Mixnews.lv.

​Veselības ministre Ilze Viņķele paskaidroja, ka šis pasākums tika veikts saistībā ar to, ka Latvijā atklāts saslimušais, kurš inficējies atrodoties valstī, neizbraucot uz ārzemēm.

Viņķele pastāstīja, ka laboratorija, būtībā, ir liela telts. Pie tās var pienākt pa speciāli norobežotu teritoriju vai piebraukt ar privāto transportu. Pēc tam, kad cilvēks būs nodevis analīzes, viņam nekavējoties ir jādodas uz mājām un jau tur jāgaida rezultāti.

Koronavīrusa analīzes šajā laboratorijā tiek ņemtas bez maksas. Turklāt, pēc Viņķeles sacītā, šajā pasākumā varētu iesaistīties privātās laboratorijas. Veselības ministrija jau veic pārrunas ar tām. Bez maksas koronavīrusa testus pēcāk veiks arī slimnīcās.

Tiesa, ātrā palīdzība precizēja, ka ne visi varēs bez maksas nodot analīzes mobilajā laboratorijā. To varēs izdarīt tikai tie cilvēki, kam ir saslimšanas simptomi. Turklāt sākumā viņiem ir jāpiezvana pa tālruni 113 un jāpierakstās, citādi pacientu nepieņems.

Ziņu lente
0