Ziepes un kareivji: kā Lietuvā cīnās ar koronavīrusu

© Foto : Ilya YakubovichМыло
Мыло - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuva nodrošinās dezinfekcijas līdzekļus visas valsts ārstēšanās, izglītības un sabiedriskās iestādes, savukārt ostā un lidostās jau dežurē kareivji.

RĪGA, 3. marts – Sputnik. Lietuvas Veselības ministrija pastāstīja par pirmās un pagaidām vienīgās koronavīrusa pacientes stāvokli, raksta Sputnik Lietuva.

Женщина смотрит из окна Costa Adeje Palace hotel на Тенерифе - Sputnik Latvija
Rozentāle: mēs esam gatavi stāties pretī koronavīrusam

Šauļu iedzīvotājas, kura nesen atgriezās no Veronas, jaunais tests atkal izrādījies pozitīvs, un pacientei vēl kādu laiku nāksies pavadīt slimnīcā. Sievieti palaidīs mājās tikai gadījumā, ja divas reizes 24 stundu laikā viņas koronavīrusa analīzes izrādīsies negatīvas.

Jauni saslimšanas gadījumi valstī nav atklāti.

Lietuvas veselības ministrs Aurēlijs Veriga aicināja dezinfekcijas līdzekļu ražotājus iesniegt pieteikumus valsts pasūtījuma izpildīšanai, lai Veselības ministrija spētu pēc iespējas drīzāk nodrošināt dezinficējošos šķidrumus visām ārstēšanās, izglītības un sabiedriskajām iestādēm. Līdz brīdim, kamēr tas nav noticis, viņš aicināja valsts iedzīvotājus mazgāt rokas ar ziepēm, kas arī pasargā no infekcijas.

Vēl viens cīnīšanās veids ar koronavīrusu Lietuvā izrādījās kareivji: Viļņas, Kauņas un Palangas lidostā, kā arī Klaipēdas Jūras ostas centrālajā un kravu termināļos kopš pirmdienas dežurē valsts Bruņoto spēku kareivji. Kareivju uzdevumos ir konsultēt ieceļojušos, palīdzēt ar saziņas datu vākšanu un, nepieciešamības gadījumā, palīdzēt Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) speciālistiem izolēt inficētos.

Вирусолог Виктор Зуев - Sputnik Latvija
"Neklapējiet ar ausīm". Virusologs devis padomu Baltijai cīņā ar koronavīrusu

Lietuva izrādījās pirmā no trim Baltijas valstīm, kur tika atklāt koronavīrusa inficēšanās gadījums – šobrīd pa vienam saslimušajam ir arī Igaunijā un Latvijā. Tāpat Lietuva ir vienīgā Baltijas valsts, kura izsludinājusi ārkārtas situācijas režīmu.

Kopumā, saskaņā ar PVO datiem, ar koronavīrusu inficējušos skaits kontinentālajā Ķīnā pārsniedzis 80 tūkstošus cilvēku, miruši 2912, izārstējās gandrīz 44,5 tūkstoši. Inficēto skaits ārpus ĶTR robežām pārsniedzis 8,7 tūkstošus, miruši vairāk nekā 120 cilvēki. Eiropā līderis saslimušo skaita ziņā ir Itālija.

Ziņu lente
0