"Neklapējiet ar ausīm". Virusologs devis padomu Baltijai cīņā ar koronavīrusu

© МГПУВирусолог Виктор Зуев
Вирусолог Виктор Зуев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tie, kas klapē ar ausīm un tikai vēro, nonāks pie masveida epidēmijas, gluži kā Itālijā, brīdināja medicīnas zinātņu doktors, virusologs Viktors Zujevs.

RĪGA, 28. februāris – Sputnik.  Ceturtdien, 27.februārī kļuva zināms, ka Baltijas valstīs fiksēts pirmais inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu. Igaunijas sociālo lietu ministrs Tanels Kijks paziņoja, ka saslimušais Irānas pilsonis ar uzturēšanās atļauju Igaunijā iepriekš apmeklējis Irānu un valstī ieradies autobusa reisā no Rīgas. Viņš ievietots karantīnā.

Kamēr runa ir par atsevišķu gadījumu, Baltijas valstīm būtu svarīgi nezaudēt laiku un spert nepieciešamos soļus, lai nepieļautu jaunā tipa koronavīrusa infekcijas izplatīšanos, sarunā ar Sputnik Latvija norādīja medicīnas zinātņu doktors, virusologs, Zinātniski pētnieciskā epidemioloģijas un mikrobioloģijas institūta galvenais zinātniskais līdzstrādnieks Viktors Zujevs. 

Девушка в пустом торговом центре в Пекине  - Sputnik Latvija
Sēdiet mājās un esiet gatavi: valdība apsprieda koronavīrusu

"Jādara viss tas pats, ko veica arī Krievija, ne vairāk. Vietā, kur cilvēk ierodas valstī, jāizveido sanitāri epidemioloģiskie posteņi, lai pārbaudītu visu iebraucošo ķermeņa temperatūru. Tāpat ir svarīgi noskaidrot, no kurienes cilvēku ierodas, jo viņiem var būt inkubācijas periods. Ja viņi pie jums ieradušies no Ķīnas, nosūtiet viņus uz divas nedēļas ilgu karantīnu, izolējiet cilvēkus, ar kuriem viņi saskārušies," ieteica Zujevs.

Ārsts norādīja, ka ir ļoti svarīgi informēt iedzīvotājus ar plašsaziņas līdzekļu palīdzību un nekādā gadījumā nebiedēt.

"Tie, kas klapē ar ausīm un tikai vēro, nonāks pie masveida epidēmijas: Itālijā jau ir vairāk nekā 400 gadījumi, - uzsvēra speciālists. - Tas nenozīmē, ka visai valstij ir jāuzvelk maskas. Vajag biežāk mazgāt rokas ar ziepēm, izvairīties no cilvēku masveida pulcēšanās vietām. Neaizmirstiet, ka tuvojas arī gripa."

2019. gada 31. decembrī Ķīnas valdība informēja PVO par nezināma tipa pneimonijas uzliesmojumu Uhaņas pilsētā. Speciālisti konstatēja, ka slimību ierosina jauns koronavīruss. PVO atzina uzliesmojumu par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju. Patlaban koronavīrusa epidēmija aptvērusi visus kontinentus. Oficiāli ziņots par 82 171 saslimšanas gadījumu, 2804 letāliem gadījumiem, 33 129 cilvēki ir izveseļojušies.

Не хлопайте ушами: Зуев рассказал, что делать странам Балтии в связи с коронавирусом
Ziņu lente
0