Pirmā saslimusī Lietuvā un mikroautobusa meklējumi Rīgā: ziņas par koronavīrusu

© REUTERS/Manuel SilvestriТуристы в защитных масках в Венеции, Италия
Туристы в защитных масках в Венеции, Италия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad Baltijā jau ir divi koronavīrusa pacienti: no Itālijas atbraukušo sievieti ārstē Šauļos, no Irānas atbraukušo vīrieti - Tallinā.

RĪGA, 28. februāris - Sputnik. Koronavīrusa COVID-19 infekcijas gadījums oficiāli apstiprināts Lietuvā, vēsta Lietuvas Veselības ministrija.

Sieviete, kas atgriezās no Veronas 24.februārī, patlaban izolēta Šauļu slimnīcā. Viņai ir viegli izteikti simptomi, temperatūra nav paaugstināta. Mediķi uzrauga arī slimnieces ģimenes locekļus, iestādes cenšas noskaidrot, ar ko sieviete tikusies uhn seko šo cilvēku stāvoklim.

У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Iespējams, ka koronavīruss jau ir Latvijā: Dombrava kritizē Veselības ministriju

Vakar pirmais  COVID-19 saslimšanas gadījums tika fiksēts Igaunijā. Kļuva zināms, ka saslimušais vispirms ieradies Rīgas lidostā ar reisu no Stambulas, nokļuvis autoostā ar maršruta taksometru, pēc tam devise uz Tallinu "Lux Express" autobusā. Igaunijā viņš sajutis sāpes kaklā un izaucis ātro palīdzību.

Patlaban vīrietis saņem simptomātisku ārstēšanos Rietumtallinas slimnīcā, stāsta Postimees.

"Tā kā koronavīrusam nav specifiskas ārstēšanas, pacienti saņem simptomātisku un atbalstošu ārstēšānos, tātad saskaņā ar nepieciešamību tā simptomi mīkstinās. Pacients ir izolēts un atrodas atsevišķi no citiem pacientiem," pastāstīja Rietumtallinas centrālās slimnīcas sabiedrisko sakaru speciāliste Līza Suba.

Latvijā tiek sperti piesardzības soļi. Atbildīgie dienesti meklē reisa Stambula-Rīga pasažierus, kuri ieradās trešdien pl. 11:20. Rīgas lidostas darbiniekam, kurš saskarās ar inficēto vīrieti, veikta analīze, tās rezultātus viņs gaida mājās.

Kompānija "Rīgas mikroautobusu satiksme" (RMS) ar videokameru palīdzību identificējusi inficēto pasažieri, kurš braucis kopā ar meitu, vēsta Mixnews.lv. Mikroautobusa vadītājs nekavējoties nodevis analīzes Infektoloģijas centrā. Taču mikroautobusā bija vēl divi pasažieri.

Машина неотложной помощи в Латвии - Sputnik Latvija
Koronavīruss Latvijā: "ātrie" 9 reizes izbrauca pie pacientiem, kuri atgriezās no Itālijas

No 28.februāra Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests ņems koronavīrusa analīzes mājās pacieniem, kuri nesen apmeklējuši vīrusa izplatības reģionus, pastāstīja Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško LTV7 ēterā.

Analīzes mājās tiks ņemtas Rīgā un tuvējās pilsētās – Jelgavā, ogrē, Jūrmalā. Iepriekš iedzīvotājuss ar aizdomām par koronavīrusu veda uz Infektoloģijas centru un tur pārbaudīja.

Piedāvājums attiecas tikai uz cilvēkiem, kam nav augstas temperatūras un akūtu simptomu. Cilvēkiem, kuri atgriezušies no vīrusa izplatības reģioniem un saslimuši, jāzvana 113. Mediķi ieradīsies un veiks nepieciešamās analīzes. Tiesa, iespējams, viņi ieradīsies tikai vairākas stundas pēc izsaukuma. Tamlīdzīgus izsaukumus brigādes apkalpos no pl. 8 rītā līdz 10 vakarā. Ja analīzes rezultāts būs pozitīvs un ir iemesls hospitalizācijai, NMPD mediķi atkal ieradīsies pie slimnieka un nogādās viņu Infektoloģijas centrā.

Koronavīrusa pacientu skaits kontinentālajā Ķīnā tuvojas 79 tūkstošiem, miruši 2778 cilvēki, izārstējušies vairāk nekā 36 tūkstoši. Inficēšanās gadījumi fiksēti vēl 46 valstīs.

Ziņu lente
0