Iespējams, ka koronavīruss jau ir Latvijā: Dombrava kritizē Veselības ministriju

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad kebabnīcas un krievu valoda nav lielākais draudu faktors Latvijā. Tagad aktuālākā problēma ir koronavīruss, kas Veselības ministrijas pasivitātes dēļ, iespējams, jau izplatās starp latviešiem, uzskata Nacionālās apvienības deputāts Jānis Dombrava.

RĪGA, 28. februāris — Sputnik. Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības, kaismīgais kebabnīcu apkarotājs Jānis Dombrava tagad ķēries pie Latvijas Veselības ministrijas.

Savā lapā Facebook politiķis publicēja ziņu, kurā pārmeta Veselības ministrijai pasivitāti, piezīmēja, ka resoram jārīkojas operatīvi – iespējams, koronavīruss jau ir Latvijā.

"Ir ļoti liela iespējamība, ka Veselības ministrijas pasīvās rīcības dēļ, Latvijā jau ir ievazāts covid-2019 vīruss. Šobrīd atbildīgajām iestādēm ir strauji jārīkojas, lai novērstu vīrusa izplatīšanos," konstatēja deputāts.

Pirms dažām dienām savā lapā Twitter Dombrava pastāstīja par Nacionālās apvienības iniciatīvu – partija aicināja koalīciju apturēt gaisa satiksmi ar Itālijas reģioniem, kur uzliesmojusi epidēmija.

​Janvārī, kad epidēmija pletās plašumā, Dombrava pauda savas domas par Latvijas Ārlietu ministrijas nodomu palīdzēt nokļūt dzimtenē Uhaņas augstskolas studentei. Deputātam šķita, ka jaunietes atgriešanās var nest draudus, un viņš aicināja procesā ievērot īpašu piesardzību, jo viena cilvēka intereses nedrīkst nostādīt augstāk par sabiedrības interesēm.

Koronavīruss Baltijā

Ceturtdien, 27.februārī kļuva zināms, ka Baltijas valstīs fiksēts pirmais inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu. Saslimušais Irānas pilsonis ar uzturēšanās atļauju Igaunijā ievietots Rietumtallinas centrālajā slimnīcā.

Девушка в пустом торговом центре в Пекине  - Sputnik Latvija
Sēdiet mājās un esiet gatavi: valdība apsprieda koronavīrusu

Vīrietis ilgu laiku pavadījis Irānu, trešdien ielidojis Rīgā ar reisu no Stambulas, no Rīgas izbraucis ar autbusu pl.14:00 un 18:30 ieradies Tallinā. Domājams, viņš zināmu laiku pavadījis Stambulā, jo 23.februārī  Turcijas varasiestādes slēdza robežu ar Irānu, parlaban Turcijas aviokompānijām atļauts izvest no Irānas tikai Turcijas pilsoņus).

Saslimušais pats piezvanījis pa tālruni 112, kad viņam paziņoja, ka saslimis kāds no viņa radiniekiem. Vīrietis tika hospitalizēts.

Igaunijas varasiestādes jau sazinājušās ar kolēģiem Latvijā un sniegušas visu viņu rīcībā esošo informāciju. Slimību profilakses un kontroles centrs atzīmēja, ka Irānas pilsonis ielidojis Rīgā 26.februārī un tūlīt devies uz autoostu. Rīgā viņš pavadījis aptuveni divarpus stundas.

Igaunijas amatpersonas sazinājušās arī ar kompāniju "Lux Express" un visiem autobusa pasažieriem, ar ko brauca saslimušais vīrietis. Autobusā bija 24 cilvēki, viņi ir instruēti par tālākajām darbībām.

Ziņu lente
0