Rudbāržu muižā tiks atvērta pirmā kadetu skola Latvijā

© Foto : BaltNews.lvРота почетного караула Штабного батальона Национальных вооруженных сил Латвии
Рота почетного караула Штабного батальона Национальных вооруженных сил Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skrundas novada pašvaldība nodos Latvijas Aizsardzības ministrijas īpašumā sešas ēkas un zemesgabalu 6,4 ha platībā.

RĪGA, 23. decembris – Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrija sagatavojusi valdības rīkojuma projektu par bijušās Oskara Kalpaka Rudbāržu pamatskolas nodošanu valsts īpašumā, vēsta Mixnews.lv.

Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija
Pabriks lūdz ASV palielināt militāro atbalstu Latvijai

Kopumā Aizsardzības ministrijas īpašumā pāries sešas ēkas, kā arī kopējā teritorija 6,4 ha platībā.

Vietas izvēle ir saistīta ar to, ka netālu atrodas armijas poligons, kā arī cita mūsdienu militārā infrastruktūra.

Tiek ziņots, ka pirmie 50 kursanti varētu tikt uzņemti jau 2021. gada septembrī, savukārt nākotnē skolā mācīsies līdz 200 kadetiem.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja par Latvijas aizsardzības ministra Arta Pabrika vēlmi atvērt šāda veida skolu. Pēc viņa sacītā, jaunieši varēs tajā iestāties jau pēc devītās klases, kur kopā ar tradicionālajiem priekšmetiem skolēni apgūs militāro mācību.

Pabriks uzsvēra, ka šādas skolas ir izplatītas daudzās Eiropas valstīs un ASV. Nav izslēgts, ka tieši ASV speciālisti starptautiska partnera kārtā tiks aicināti palīdzēt projekta īstenošanai.

Pērn Latvijas militārie izdevumi pirmo reizi sasniedza 2% no IKP – līmeni, kuru iesaka NATO. Kolīdz tas bija noticis, parādījās runas par turpmāku šo griestu celšanu.

Совместные учения канадских и латвийских солдат - Sputnik Latvija
Pietiek biedēt mūs: latvieši lūdz Aizsardzības ministriju izbeigt runas par iebrukumu

ASV prezidents Donalds Tramps vispār paziņoja, ka NATO dalībvalstīm ir jāpalielina militārie izdevumi līdz 4%. Lai arī sākumā Latvijas valdība attiecās pret šo ideju atturīgi, gada beigās Baltijas valstu aizsardzības ministriju vadītāji parakstīja savstarpēju komunikē par nolūku panākt aizsardzības izdevumu palielinājumu virs 2%.

Krievijā ārkārtīgi negatīvi uztver NATO budžeta celšanos, militāro mācību mēroga un intensitātes palielināšanu Krievijas robežu tuvumā, kā arī militārās infrastruktūras attīstību.

Ziņu lente
0