"Jaunie konservatori" palūdza Pūcem atlaist Ventspils domi

© Ventspils hronikas arhīvsЗдание городской думы Вентспилса
Здание городской думы Вентспилса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai nav juridiska pamatojuma Ventspils domes atlaišana, risku novēršana ir pašvaldības deputātu pienākums.

RĪGA, 17. decembris – Sputnik. Jaunās konservatīvās partijas (JKP) pārstāvji Ventspilī nosūtīja vēstuli Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) un premjerministram Krišjānim Kariņam ar lūgumu izskatīt iespēju atlaist Ventspils domi, vēsta Tvnet.

Devītajā decembrī ASV ieviesa sankcijas pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu un četriem ar viņu saistītiem uzņēmumiem, tostarp – Ventspils Brīvostu. Nākamajā dienā Lembergs pameta ostas valdi, paziņojot, ka nevēlas traucēt uzņēmuma darbībai.

Taču Latvijas valdība paziņoja pa nepieciešamību pārņemt valsts kontrolē Ventspils ostu, kā arī Rīgas Brīvostu. Latvijas Saeima atbalstīja grozījumus, kuri ļauj reorganizēt abu ostu valdes struktūru.

Министр сообщения Латвийской Республики Талис Линкайтс - Sputnik Latvija
"Bezkompromisa tiesiskuma osta": latvieši meklē nosaukumu "labajai" Ventspils ostai

JKP pārstāvis Bruno Jurševics paziņoja, ka politiķi lūdz panākt reālu Lemberga izolēšanu no Ventspils domes vadības un ietekmes uz tās lēmumiem.

JKP palūdza VARAM izvērtēt Ventspils domes atlaišanas iespēju pirms nākamajām pašvaldību vēlēšanām, kuras notiks pēc administratīvi teritoriālās reformas, nozīmējot pilsētā pagaidu administrāciju.

Taču vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce paziņoja žurnālistiem, ka ministrijai nav juridiska pamatojuma iniciēt domes atlaišanu. Pēc viņa sacītā, risku novēršana, kurām tiek pakļauta Ventspils pašvaldība pēc sankciju ieviešanas pret Lembergu, ir pašu deputātu atbildība.

Atzīmēsim, ka no 13 Ventspils domes deputātiem 9 pārstāv partiju "Latvijai un Ventspilij", kuru vada Lembergs, savukārt JKP pārstāvju domē nav.

Šī gada pavasarī pilsētas pašvaldības opozīcijas deputāti jau bija vērsušies pie Pūces ar lūgumu atlaist domi, jo tās darbība it kā neatbilst Satversmē un Latvijas likumos noteiktajiem tiesiskas un demokrātiskas valsts pārvaldes principiem.

Ziņu lente
0