Latvijā arī ir darbs par 4 tūkstošiem eiro: Dailes teātris maksās par reputāciju

© SmigТеатр "Дайлес" в Риге
Театр Дайлес в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labi apmaksātu darbu var sameklēt ne tikai ārzemēs: Dailes teātris pēc skaļa skandāla meklē direktoru.

RĪGA, 2. novembris — Sputnik. Dailes teātra iepriekšējais direktors Andris Vītols, kurš 10 gadus stāvējis pie teātra stūres, iepriekš pavēstīja par nodomu šo posteni pamest. Darba līgums ar viņu bija noslēgts līdz 2021. gada 3. jūnijam. Vītols informēja, ka turpinās darbu teātrī, līdz tiks atrasts jauns direktors ar labu māksliniecisko koncepciju.

Tagad Latvijas Kultūras ministrija ķērusies pie darba un izsludinājusi atklātu konkursu par Dailes teātra valdes locekļa posteni. Konkursa uzvarētājam apsolīta visai vilinoša – 3801 eiro pirms nodokļu nomaksas, vēsta Mixnews.lv – nevajag pat braukt uz Lielbritāniju strādāt vagā, lai tādu naudu nopelnītu.

Tiesa, šajā gadījumā prasības pretendentiem ir nopietnas. Kandidātiem jābūt nevainojamai reputācijai, augstākajai akadēmiskajai izglītībai vai otrā līmeņa profesionālajai izglītībai sociālajās un humanitārajās zinātnēs un vismaz divu gadu darba pieredze vadošā postenī valsts vai pašvaldības iestādē.

Здание Рижского русского театра имени Михаила Чехова - Sputnik Latvija
Rīgas Krievu teātris – valsts nemīlamais bērns

Tāpat nākamajam Dailes teātra valdes loceklim jāprot runāt vismaz divās svešvalodās, ieskaitot angļu valodu, jāprot orientēties kultūras sfērā un mūsdienu tendencēs, jābūt informētam par finanšu pārvaldi sabiedrībās ar valsts kapitālu un viņam jābūt labām saziņas prasmēm.

Taču arī tas vēl nav viss. Kandidātam uz Dailes teātra direktora vietu ir jāsastāda projekts – trīs gadus ilgas teātra attīstības vērtējumu un tālākās darbības plānu pieciem gadiem, norādot tā izpildei nepieciešamos līdzekļus. Par to pastāstīja Kultūras ministrijas pārstāve Lita Kokale.

Pretendentu pieteikumi tiks gaidīti līdz 2. decembrim.

Atgādināsim, ka teātris zaudējis ne tikai direktoru, bet arī galveno režisoru Dž. Dž. Džilindžeru,

Džilindžers, kurš ieņēma Dailes teātra galvenā režisora posteni, pieņēmis lēmumu to pamest. Iemesls – būtiskas domstarpības ar trupu. Aktieri viņam pauduši neuzticību, un režisors, šķiet, apvainojies tā, ka nolēmis ne tikai pamest posteni, bet arī vairs nekad nestrādāt Latvijā.

Pie tam Dž. Dž. Džilindžers (īstajā vārdā Raimonds Rupeiks) saistīts ar Dailes teātri no 1997. gada.

Ziņu lente
0