Rīgas Krievu teātris – valsts nemīlamais bērns

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание Рижского русского театра имени Михаила Чехова
Здание Рижского русского театра имени Михаила Чехова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patlaban ir visprognozējamākā teātra un valsts sadarbība pēdējo gadu laikā – ir saprotami kritēriji, saskaņā ar kuriem tiek sadalīts budžeta finansējums.

RĪGA, 17. augusts – Sputnik. Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktors Eduards Cehovals pastāstīja, kā veidojas teātra un valsts finansiālās attiecības, vēsta Mixnews.lv.

Aina no izrādes Tuvā pilsēta - Sputnik Latvija
Kirils Serebreņņikovs iestudējis Rīgā izrādi "par seksa-tūrismu"

Rīgas Krievu teātris ir valsts teātris un saņem dotāciju. 2017. gadā tikai četru Latvijas teātru: Jaunā Rīgas teātra, Nacionālā teātra, Dailes teātra un Rīgas Krievu teātra ienākumi pārsniedza 50% budžeta dotāciju.

"Protams, mēs neesam pats mīļākais bērns, tas ir saprotams. Taču sev darīt pāri arī neļaujam, tā kā kopumā viss ir normāli. Ar finansējuma trūkumu ir jācīnās – kāpēc sūdzēties? Tas ir bezjēdzīgi. Vienkārši jādara viss, lai tavam teātrim dotu naudu. Labam teātrim dod naudu, bet sliktam – nedod," — pastāstīja teātra direktors.

Viņš uzsvēra, ka vienmēr kaut kas ir uzlabojams, taču patlaban ir visprognozējamākā teātra un valsts sadarbība pēdējo gadu laikā – ir saprotami kritēriji, saskaņā ar kuriem tiek sadalīts budžeta finansējums.

"Biļešu cenu ziņā teātris ir pieejams visiem, tas ir pilnīgi noteikti. Turklāt mums ir elastīga atlaižu sistēma, īpašas akcijas. Par summu līdz 10 eiro jebkurš cilvēks var atļauties kaut vai reizi mēnesī vai reizi divos mēnešos aiziet uz teātri. Galvenais, lai izrādes būtu labas, tad arī pirktspēja neietekmē apmeklētību – cilvēki krās, lai aizietu uz teātri," — ir pārliecināts Cehovals.

Ģeopolitiskā situācija, attieksme pret Krieviju nav ietekmējusi attieksmi pret krievu teātri un vēlmi uz to nākt.

"Teātrim galvenais ir rādīt to, kas notiek uz skatuves, bet politika – tā nav teātra darīšana," — viņš piebilda noslēgumā.

Šoruden Rīgas Krievu teātris uzsāks savu 135. sezonu.

Ziņu lente
0