Evakuācija Rīgas centrā: glābēji meklēja cilvēkus zem gruvešiem dzīvojamā mājā

© Sputnik / Sergey MelkonovАвтомобиль пожарной службы Латвии
Автомобиль пожарной службы Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādā no Rīgas dzīvojamām mājām notika nelaimes gadījums: iebruka ceturtā stāva griesti, teju apglabājot zem sevis desmitiem cilvēku.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Sestdien, 12. oktobrī, vakarā, Rīgā, Lāčplēša ielā notika nobrukums dzīvojamā mājā, vēsta Mixnews.lv.

Mājas ceturtajā stāvā 30 kvadrātmetru platība iebruka griesti.

Par laimi neviens necieta, vēl pirms glābēju ierašanās no mājas evakuējās 2 cilvēki. Ierodoties notikuma vietā, glābēji evakuēja vēl 25 cilvēkus.

Многоквартирный дом по адресу ул. Юглас 37 - Sputnik Latvija
Viedoklis
ES nolēmusi mācīt Krieviju, kā atbrīvoties no "hruščovkām". Kaut kas ir aizgājis greizi

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki apskatīja gruvešus, lai pārliecinātos, ka zem tiem nav cietušo.

Pēc tam notikuma vietā ieradās būvvaldes eksperts, kurš novērtēja ēkas stāvokli un to, vai tajā arī turpmāk drīkst dzīvot cilvēki. par eksperta slēdzienu pagaidām nav ziņots.

Atgādināsim, ka Rīgas centrā ir ļoti daudz vecu ēku – Rīgas graustu, kuri apdraud ne vien to iemītnieku, bet arī garāmgājēju dzīvību. Dažas ēkas stāv tukšas, citās dzīvo cilvēki. Jau 207. gadā Būvniecības uzraudzības birojs atklāja 22 sliktā stāvoklī esošas sabiedriskas ēkas, 19 no kurām ekspluatācija turpinājās.

Tajā pašā 2017. gadā Jeruzālemes ielā nobruka tukša piecstāvīga māja, no kaimiņu mājās glābēji evakuēja 138 cilvēkus. Turklāt par atklātiem nobrukuma draudiem tika teikts attiecībā uz divām veco laiku mājām – Marijas un Vīlandes ielā. Savukārt māja Brīvības ielā 88 tika atzīta par "vidi degradējošu" jau 2015. gadā, taču īpašnieki toreiz tā arī nebija iesākuši remontu.

Turklāt Rīgas graustos dzīvo pat bijušies Latvijas prezidenti – Vaira Vīķe-Freiberga un Guntis Ulmanis, kuriem valsts tajos piešķīrusi dzīvokļus.

Ziņu lente
0