Pasažieris divas dienas nevarēja aizlidot no Rīgas

© Sputnik / Sergey MelkonovЗал ожидания аэропорта Рига
Зал ожидания аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceļotājs no Kijevas pasūdzējās par piespiedu uzturēšanos Rīgā lidostas vadības un dienestu sliktā darba dēļ. Tagad viņš pieprasa kompensāciju.

RĪGA, 11. oktobris – Sputnik. Situācija ar milzīgajām rindām lidostā "Rīga", šķiet, sāk atrisināties, taču neapmierinātie pasažieri turpina emocionāli dalīties tajā, ko viņiem nācies pārdzīvot. Ceļotājs Aleksandrs Gluščenko pastāstīja par to, ka divu dienu garumā nevarējis aizlidot no Rīgas.

Pēc viņa sacītā, vakar situācija esot uzlabojusies, taču vēl aizvakar priekšniecība stingri lika sekot līdzi tam, lai neviens no pasažieriem nefotografē menedžmenta "trūkumus". "Tam seko vairāk, nekā pakalpojumu kvalitātei!" sūdzas savā Facebook lapā piespiedu Rīgas viesis.

Vakar lidostā strādāja visi pieci automātiskie biļešu skenētāji un turniketi, atzīmē Aleksandrs.

"Izrādās, jūs protat strādāt un organizēt procesus. Paskatīsimies, kā jūs tiksiet galā ar kompensāciju!" raksta pasažieris, kurš, acīmredzami ir visnotaļ nopietni noskaņots.

Lidosta "Rīga" lūdz piedošanu

Tiesa, lidosta "Rīga" nolēmusi rīkoties nekavējoties. Lidostas Facebook lapā parādījusies gara publikācija ar atvainošanos un situācijas skaidrojumu. Tur sola izmaksāt kompensāciju visiem, kas rindu dēļ nokavējis savu reisu.

Ja pasažieris, neskatoties uz savlaicīgu ierašanos lidostā, nokavē savu reisu lidostas vainas dēļ, viņam būs jāaizpilda pieteikums – pretenzija, kas ir pieejama Rīgas lidostas mājaslapā vai jāuzraksta iesniegums lidostas informācijas centrā, vēsta lidostas vadība Facebook.

Lidosta izskatīs katra pasažiera pretenziju individuāli, ņemot vērā konkrētas situācijas apstākļus.

Straujš pasažieru pieaugums prasa resursus un efektīvus risinājumus pasažieru plūsmas organizēšanai. Pēc lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājas Ilonas Līces sacītā, jaunais terminālis atrodas projektēšanas stadijā, tādēļ šobrīd ir jāmeklē risinājumi esošajos apstākļos un iespējās.

Чемодан с вещами - Sputnik Latvija
"Kāpēc bija jāsabojā čemodāns": lidostas "Rīga" darbinieki uzlauza bagāžu ar sēklām

Tikmēr lidosta var vien turpināt informēt pasažierus par to, lai viņi ierodas lidostā vismaz 2 stundas pirms izlidošanas un ir maksimāli gatavi pārbaudei. Rokas bagāžā jābūt pareizi iepakotiem šķidrumiem, no bagāžas savlaicīgi ir jāizņem planšetes un baterijas, jānovelk virsdrēbes, jostas un tml. Tas ietaupa laiku pie bagāžas pārbaudes.

Lidostas "Rīga" uzrunā bija teikts arī par algu. "Neraugoties uz to, ka lidosta "Rīga" ir atzīta par taisnīgāko atalgojumu maksātāju valstī 2019. gadā, nodarbinot vairāk nekā 1200 darbinieku, tā apzinās, ka darbinieki vēlētos saņemt lielāku atalgojumu," tiek atzīmēts publikācijā. Atalgojums regulāri tiek pārskatīts, piemēram, šogad tas ir palielināts par 15%, apgalvo lidostas pārstāvji.

Atgādināsim, ka iepriekš medijos nonāca anonīma lidostas darbinieka vēstule, kurā viņš apsūdzēja gaisa ostas vadību melos. Pēc viņa sacītā, patiesībā darbinieki ņem slimības lapas nogurdinošā darba grafika dēļ.

Ziņu lente
0