Pacietības mērs ir pilns: darbinieks atklājis patiesību par darbu lidostā "Rīga"

© Sputnik / Sergey MelkonovПассажиры в аэропорту Рига
Пассажиры в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc nesenā kolapsa Rīgas lidostā, neapmierināto pasažieru publikācijām sociālajos tīklos, kā arī lidosta vadības sniegtā izdevīgā skaidrojuma par notiekošā iemesliem, darbinieki nolēmuši atklātā vēstulē paust savu viedokli par situāciju.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Nesen izraisījās skandāls par situāciju Rīgas lidostā, pasažieri bija sašutuši milzīgo rindu un personāla trūkuma dēļ. Lidostas pārstāve Laura Karnīte attaisnojumam publicēja statistikas datus, kas liecināja: pasažieru plūsma augusi par 11,5% salīdzinājumā ar pērno gadu un jūtami pārsniedz lidostas vecā termināļa caurlaides spējas.

Зал ожидания аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Kā aviokompānijas piepelnās uz čemodānu rēķina lidostā "Rīga"

Intervijā TV3 Karnīte atklāja, ka darbinieki slimo – sākusies vīrusu un saaukstēšanās sezona, aptuveni 30 darbinieki maiņā neierodas darbā slimības dēļ. Tagad parādījies komentārs arī no otras puses. Atmaskojošais portāls Pietiek.com publicējis lidostas Drošības departamenta darbinieka atklāto vēstuli, kurā viņš pauž savu viedokli.

"Esmu VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" Drošības departamenta Aviācijas drošības nodaļas darbinieks. Ikdienā nodarbojos ar pasažieru un viņu mantu pārbaudi. Rakstu ar smagu sirdi, jo 2019. gada 7. oktobra sižets TV3 ziņās, kā arī 8. oktobra nodaļas darbinieku sapulce ar VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētājas Ilonas Līces piedalīšanos ir klaja ņirgāšanās par lidostas darbiniekiem, kā arī pasažieriem," vēstuli sāka darbinieks.

Pēc viņa vārdiem, Karnītes teiktais par darbinieku slimībām ir nepatiess, patiesībā darbinieki ņem slimības lapas smagā darba grafika dēļ, ar kuru nespēj tikt galā pat vesels cilvēks. Tāds stāvoklis sācies jau augusta sākumā – darbinieku maiņas sasniedza 50 stundas nedēļā personāla trūkuma un mazo algu dēļ, lai varētu nopelnīt cilvēka cienīgu algu ģimenes uzturēšanai. Piemēram, jaunākā inspektora atalgojums ir līdzvērtīgs "Hesburger" darbinieka atalgojumam.

"Un kas tad tā par "motivācijas" sistēmu? 0,13 eiro piemaksa pie pamatalgas? Lieliski! Pelnu par 13 eirocentiem vairāk nekā burgeru cepējs. Nav pretenziju pret burgeru cepējiem, bet mēs tomēr nodarbojamies ar to, lai lidmašīnas nenokristu kādam uz galvas. Bet, pēc lidostas vadības un Ilonas Līces (attēlā) domām, - viss kārtībā," konstatēja vēstules autors.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Kolapss Rīgas lidostā: milzīgas rindas, personāla trūkums un sadusmoti pasažieri

2018. gadā lidostai bija rekordliela peļņa - 10 miljoni dolāru, atceras darbinieks. Kāpēc tad darbiniekiem apgalvo, ka naudas nav, ja viņi vaicā par algas palielināšanu?

"Ir dīvaini, ka lidostas vadība un Satiksmes ministrija publiski ļoti lepojas ar lidostas "Rīga" sasniegumiem un straujo izaugsmi, bet tikmēr akūta darbinieku trūkuma dēļ pasažieri gaida nenormālās rindās. Nepaēduši, pārguruši un ģimenes neredzējuši darbinieki to nesaprot, un negrib strādāt, bet izvēlas "slimot"," turpināja vēstuli sadusmotais darbinieks.

Vēstules noslēgumā viņš atvainojās pasažieriem par sagādātajām neērtībām, taču lūdza saprast – lidostas darbinieku pacietības mērs ir pilns.

Ziņu lente
0