Kolapss Rīgas lidostā: milzīgas rindas, personāla trūkums un sadusmoti pasažieri

© Sputnik / Sergey MelkonovАэропорт "Рига"
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starp pasažieriem, kurus neapmierina serviss starptautiskajā lidostā "Rīga", bija arī žurnālists Artemijs Troickis no Krievijas.

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. Rīgas lidostas apmeklētāji neslēpj sašutumu par milzu rindām kontroles caurlaides punktos lidostā "Rīga", tāpēc sociālajā tīklā Twitter parādījies liels skaits dusmīgu publikāciju ar fotogrāfijām, stāsta Tvnet.lv.

Starp neapmierinātajiem ir arī pazīstamais krievu žurnālists Artemijs Troickis, kurš tāpat pauda sašusumu sociālajā tīklā. Viņš konstatēja, ka no lidostas "Rīga" lido pirmo reizi un tādus apstākļus nav gaidījis.

"To, ka aviokompānija airBaltic ir sliktākā pasaulē, es zinu, un iespēju robežās cenšos no tās izvairīties. Izrādās, sliktākā Eiropā ir arī Rīgas lidosta, no kurienes šodien izlidoju pirmo reizi (neskaitot pārsēšanās). Rinda pie kontroles ilga 47 minūtes, un tā notiek vienmēr, paziņoja darbiniece," pastāstīja žurnālists.

​Situāciju lidostā novēroja arī Raimonds un konstatēja lielu ļaužu pieplūdumu pie kontroles un caurlaides punktiem. Pēc viņa domām, tas veidojies tāpēc, ka tobrīd strādāja tikai divi punkti.

"Lidosta "Rīga" šorīt ļoti nepatīkami pārsteidz. Ārkārtīgi liels pasažieru skaits un tikai DIVI drošības kontroles punkti darbojas️. Tādu paniku un haosu nebiju redzējis vēl šeit. Nepiestāv Jums tas. Lai izdodas labāka plānošana," uzrakstīja vīrietis.

​Cits lietotājs publicēja rindas fotogrāfiju un uzrakstīja, ka tāda pati situācija ir arī biznesa klasē.

​Ģirta fotogrāfijās redzams, ka no 8 kontroles punktiem strādā tikai 3.

​Savukārt Ieva Treija atzīmēja, ka bagāžas izsniegšanas punktā strādāja tikai viens darbinieks, lai arī pulksten 6 vakarā bija ieplānoti 3 reisi.

​Lidostas pārstāve Laura Karnīte pastāstīja, ka pasažieru skaits lidostā "Rīga" šogad pieaudzis gandrīz par 11,5% un jūtami pārsniedz lidostas vecā termināļa caurlaides spēju.

Зал ожидания аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Kā aviokompānijas piepelnās uz čemodānu rēķina lidostā "Rīga"

Viņa skaidroja, ka sastrēgumstundās – pārsvarā no rīta – drošības kontrolei jāapkalpo aptuveni 1200 pasažieri, un, iespējams, nāksies gaidīt 40-50 minūtes. Pārējā laikā nākas gaidīt ne vairāk kā 20 minūtes.

Karnīte apliecināja, ka lidostas darbinieki dara visu iespējamo, lai pasažieriem nāktos stāvēt rindā pēc iespējas īsāku laiku, taču lūdza ņemt vērā, ka dažbrīd lidostā iespējamas rindas.

Lidosta "Rīga" lūdz pasažierus savlaicīgi ierasties lidostā, lai bez steigas izietu visas procedūras un atrisinātu grūtības, kas var rasties drošības kontroles laikā.

Ziņu lente
0