Bijušais Liepājas mērs: Kariņa valdība nemīl pašvaldības

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdība bremzē ES projektu īstenošanu. Tas var negatīvi ietekmēt celtniecību, uzskata Uldis Sesks.

RĪGA, 29. augusts — Sputnik. Valdības attieksme pret pašvaldībām ir slikta, trūkst izpratnes par to funkciju lielo nozīmi, radio Baltkom ēterā paziņoja Liepājas bijušais mērs Uldis Sesks.

Sesks ilgu laiku bija viens no "ilgdzīvotājiem" mēru vidū, viņš piekāpās tikai Ventspils mēram Aivaram Lembergam un vadīja Liepājas domi 21 gadu. No amata Sesks atkāpās tikai pērnruden saskaņā ar koalīcijas līgumu ar Latvijas reģionu apvienību.

Министр защиты среды и регионального развития Юрис Пуце - Sputnik Latvija
Ministrs: pašvaldības izstumj jebkuru potenciālu darbavietu

"Jūtams, ka tagadējā valdība nemīl pašvaldības. Viņi piemirst, ka ikviens Latvijas iedzīvotājs, arī ministri dzīvo kādā pašvaldībā. Ir jautājumi, par kuriem neviens cits neparūpēsies. Es neesmu pārliecināts, vai tagadējā valdība saprot to un citus līdzīgus jautājumus," paziņoja Sesks.

Viņš atklāja, ka nesen sākušās problēmas ar projektu kreditēšanu. Šovasar kredītu augstā pieprasījuma rezultātā dažām pašvaldībām neizdevās saņemt aizņēmumus Valsts kasē, tāpēc tām, nebija iespēju īstenot eirofondu projektus.

"Attīstība pašvaldībās notiek, piesaistot eirofondus. Liepājā par šiem līdzekļiem tiek gan remontētas skolas un slimnīcas, gan ceļi būvēti, gan osta attīstīta. Patlaban nav atrisināts viens aspekts. Pieņemsim, ES mums dod 10 miljonus eiro, lai uzbūvētu skolu. Taču vispirms mums jāiztērē savi līdzekļi, lai to paveiktu, tikai tad mēs saņemsim Eiropas naudu. Agrāk ar kreditēšanu nekādu problēmu nebija, bet tagad valdība nevar atrisināt šo jautājumu," teica Sesks.

Pēc viņa domām, turpmāk šī politika negatīvi ietekmēs visu celtniecības nozari Latvijā.

Новоселье - Sputnik Latvija
Vai Latvijā top bezmaksas dzīvokļi?

"Es ļoti raizējos par to, ka bremzējas ES projektu īstenošana. Rezultātā Latvija var nesaņemt daļu tai pienākošos eirofondu. Ceru, ka valdība meklēs kaut kādas iespējas, jo gadījumā, ja viss paliks, kā tagad, prognozēju, ka nākamgad daudzas būvfirmas sāks atlaist savus darbiniekus," uzsvēra Sesks.

Latvijas pašvaldības bieži pārmet Krišjāņa Kariņa valdības locekļiem nevērīgu attieksmi pret viņu interesēm: vides ministrs Juris Pūce īsteno administratīvo reformu, kura, pēc pašvaldību domām, neņem vērā viņu intereses, izglītības ministre Ilga Šuplinska cenšas piespiest pašvaldības apmaksāt skolēnu bezmaksas pusdienas, bet ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro nevēlas palīdzēt pašvaldībām, kuru līdzekļui atrodas slēgtajā PNB Bankā.

Ziņu lente
0