Politika

Sandris Bergmanis: es uzstājos par pirmstermiņa vēlēšanām

© Sputnik / Sergey MelkonovДепутат Рижской Думы Сандрис Бергманис
Депутат Рижской Думы Сандрис Бергманис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par Rīgas vicemēru nekļuvušais Sandris Bergmanis uzstājās par pirmstermiņa vēlēšanām un "Saskaņas" partijas "tīrīšanu".

RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Ārkārtas vēlēšanas būtu palīdzējušas izveidot stiprāku komandu, taču "Saskaņas" frakcija nolēma darīt savādāk, paziņoja Rīgas domes deputāts Sandris Bergmanis ("Saskaņa") radio Baltkom intervijā.

Oļegs Burovs - Sputnik Latvija
Burovs pastāstīja par domes nākotni, mācībām krievu valodā un ostas pārvaldi

"Saskaņas" tieksme iecelt Bergmani Rīgas vicemēra amatā teju noveda pie tām pašām pirmstermiņa vēlēšanām: deputāti Vadims Baraņņiks, Aleksejs Rosļikovs, Valērijs Petrovs un Vitālijs Dubovs tika izslēgti no "Saskaņas" frakcijas sakarā ar atteikšanos atbalstīt Bergmaņa kandidatūru, un pēc tam "Saskaņa" paziņoja, ka ir gatava mēra vēlēšanās atbalstīt Oļegu Burovu ("Gods kalpot Rīgai", GKR), ja partijas pārstāvjiem – Bergmanim un Annai Vladovai – tiks abi vicemēru krēsli.

Beigās Burovs tomēr kļuva par mēru, savukārt Bergmanim vicemēra postenis tiks tikai pēc Jaunā gada, ja viņš spēs pārliecināt kolēģus balsot par viņu. Mierinājuma balvas kārtā viņš saņems amatu Rīgas ostas valdē (iepriekš neatkarīgo deputātu četrinieks uzstājās pret to).

Bergmanis pastāstīja, ka pats esot uzstājies par pirmstermiņa vēlēšanu rīkošanu, kuras būtu jānozīmē, ja 19. augustā dome neizvēlētos jaunu mēru.

"Es biju viens no lielākajiem ārkārtas vēlēšanu idejas aizstāvjiem. Es biju tādā noskaņojumā, ka mums tomēr vajag "attīrīt" partijas biedru rindas. Taču mani pārliecināja mana frakcija un viņu argumenti. Esmu tomēr komandas cilvēks," paziņoja Bergmanis.

Pēc viņa sacītā, galvenais arguments pret ārkārtas vēlēšanām bija rūpes par pilsētnieku interesēm.

Заседание Рижской думы и вопросы кандидату в мэры Риги Олегу Бурову  - Sputnik Latvija
Vladova ieņēmusi vicemēra posteni, Burovs un Bergmanis ievēlēti Rīgas ostas valdē

"Mums tomēr ir jādomā par mūsu vēlētājiem, kuri nevēlas, lai pārmaiņas pilsētā būtu uz slikto pusi. Neviens nevēlas, lai slēdz sociālās programmas: transporta atvieglojumus un tamlīdzīgi," pateica Bergmanis.

Taču deputāts norādīja, ka zaudējums ārkārtas vēlēšanās vienīgi kļūtu par iemeslu strādāt cītīgāk.

"Bija risks, ka ārkārtas vēlēšanu gadījumā, mēs varētu palikt opozīcijā. Taču runa nav par to, es, piemēram, no tā nebaidos. Ja mēs paliktu opozīcijā, mums nāktos spēcīgi strādāt, lai nepaliktu opozīcijā 2021. gadā, nākamajās vēlēšanās. Esmu gatavs darbam, esmu vienmēr bijis gatavs darbam, mani tas nebiedē. Taču frakcijas vairākums nolēma tā, kā nolēma, un es piekritu," paziņoja Bergmanis.

Ziņu lente
0