"Igaunijas Krievu skolas" vadītājs ir atbrīvots, viņa biedrs apsūdz prokuratūru melos

© pexelsЗаключенный
Заключенный - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Igaunijas Krievu skolas" vadītāja Mstislava Rusakova biedrs apsūdzēja prokuratūru melos, kad iestāde paziņoja, ka tā neesot veikusi organizācijas vadītāja aizturēšanu. Šobrīd Rusakovs jau atrodas brīvībā.

RĪGA, 10. jūlijs – Sputnik. NVO "Igaunijas Krievu skola" valdes loceklis Oļegs Nazmutdinovs nosauca par meliem Igaunijas prokuratūras paziņojumu, ka policisti neesot aizturējuši organizācijas valdes priekšsēdētāju. Patlaban Mstislavs Rusakovs ir atbrīvots.

Pēc sabiedriskā aktīvista sacītā, "Igaunijas Krievu skolas" valdes priekšsēdētāja Mstislava Rusakova dzīvoklī kratīšanas nolūkos ieradās seši policijas un prokuratūras pārstāvji. Turklāt, kā Sputnik Igaunija komentārā pastāstīja Nazmutdinovs, Rusakovam tika ierobežota pārvietošanās brīvība.

Эстонская полиция в Валге - Sputnik Latvija
Tallinā policija aizturējusi "Igaunijas Krievu skolas" vadītāju – kas šobrīd ir zināms

"Prokuratūra paziņojums, ka Mstislavs netika aizturēts, izraisa nesaprašanu. Kā tad citādi jāvērtē viņa brīvības ierobežošana? Vai tad viņam tika atsūtīta pavēste? Protams, ka tā ir vistīrākā aizturēšana. Turklāt pēc kratīšanas veikšanas Rusakovu aizveda uz nopratināšanu nebūt ne ar sabiedrisko transportu vai taksometru," paziņoja Rusakova biedrs.

Tāpat Oļegs Nazmutdinovs atzīmēja, ka iesākto cīnītāja par krievu izglītību vajāšanu "Igaunijas Krievu skolā" vērtē kā politisko vajāšanu.

"Tas viss liecina par neslēptu vēlmi iebiedēt krievu sabiedriskos aktīvistus un tiesībsargus," paziņoja savas organizācijas pozīciju Nazmutdinovs.

Šobrīd Mstislavs Rusakovs jau atrodas brīvībā. Par to Sputnik Igaunija pastāstīja "Igaunijas Krievu skolas" aktīviste Alise Bļincova.

"Jā, Mstislavs tika atbrīvots ap pieciem vakarā (vakar, 9. jūlijā – red. piez.). Viņš atteicās no nopratināšanas bez sava advokāta," pastāstīja Bļincova.

Гилис Вадим - Sputnik Latvija
Politika
Gilis: nacionālisti skries ar pieri sienā, lai padzītu krievus no Latvijas

Pēc viņas sacītā, policijā Rusakovu gaida šodien kopā ar viņa aizstāvi Leonīdu Olovjaņišņikovu.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Igaunija, otrdienas rītā, 9. jūlijā, "Igaunijas Krievu skolas" vadītāja dzīvoklī kratīšanas nolūkos ieradās policijas un prokuratūras darbinieki.

Operatīvo darbību gaitā likumsargi konfiscēja visus elektroniskos datu nesējus un datorspēļu konsoli. Vēlāk kratīšana tika veikta arī "Igaunijas Krievu skolas" biroja telpās Tūkri ielā.

Pēc kāda laika Igaunijas prokuratūrā paskaidroja, ka visi pasākumi tika veikti lietas izmeklēšanas ietvaros, kura iesākta pēc IR Penitenciārā kodeksa 281. panta: "Nepatiesu datu sniegšana bezpeļņas apvienību un fondu reģistrā." "Igaunijas Krievu skolas" vadītāja aizturēšanas faktu iestādē noliedza. Sputnik Igaunija turpina sekot līdzi notikumu attīstībai.

Ziņu lente
0