Tallinā policija aizturējusi "Igaunijas Krievu skolas" vadītāju – kas šobrīd ir zināms

© Sputnik / Sergey MelkonovЭстонская полиция в Валге
Эстонская полиция в Валге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tallinā policijas darbinieki aizturēja sabiedriskās tiesību aizsardzības organizācijas "Igaunijas Krievu skola" vadītāju Mstislavu Rusakovu, viņa dzīvoklī notiek kratīšana, stāsta cīnītāja par krievu izglītību biedri.

RĪGA, 9. jūlijs – Sputnik. Tallinā policija aizturējusi nevalstiskās apvienības "Igaunijas Krievu skola" valdes priekšsēdētāju Mstislavu Rusakovu. Par to Sputnik Igaunija paziņoja apvienības pārstāve Alise Bļincova.

"Mstislavs ir aizturēts, policija ieradās pie viņa mājās otrdienas rītā. Pēdējo reizi viņš par sevi ziņoja ap plkst. 11:00," pastāstīja Bļincova.

Гилис Вадим - Sputnik Latvija
Politika
Gilis: nacionālisti skries ar pieri sienā, lai padzītu krievus no Latvijas

Pēc viņas sacītā, pēdējā Rusakova ziņapamaiņas programmas īsziņā viņš uzrakstīja, ka viņam pie durvīm esot pieklauvējuši un paziņojuši, ka ir ieradušies no policijas.

"Pēc tam viņš vairs nebija neko ziņojis," piebilda sabiedriskā aktīviste.

Pazīstams jurists un tiesībsargs Sergejs Seredenko savā Facebook lapā pastiprināja, ka Rusakova dzīvoklī ieradusies policija. Pēc Seredenko sacītā, par to viņam paziņoja "Igaunijas Krievu skolas" valdes loceklis Oļegs Nazmutdinovs.

"Piezvanīja Oļegs Nazmutdinovs, pateica, ka pie Mstislava Rusakova šobrīd notiek kratīšana (lasi – grautiņš)," uzrakstīja tiesībsargs.

Ar ko ir saistīta policistu rīcība attiecībā pret "Igaunijas Krievu skolas" vadītāju, pagaidām nav zināms. Rusakova sievas Jūlijas telefons neatbild. Sputnik turpinās sekot līdzi notikumu attīstībai.

Ziņu lente
0