Politika

Ukraina atsaukusi ielūgumu EPPA delegātiem piedalīties parlamenta vēlēšanu novērošanā

© Sputnik / Александр Гальперин / Pāriet pie mediju bankasЛилиан Мори Паскье — председатель Парламентской ассамблеи Совета Европы (ПАСЕ)
Лилиан Мори Паскье — председатель Парламентской ассамблеи Совета Европы (ПАСЕ) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
EPPA prezidente Liliāna Morī-Paskjē pauda nožēlu par Ukrainas lēmumu atsaukt ielūgumu piedalīties parlamenta vēlēšanu novērošanā.

RĪGA, 4. jūlijs – Sputnik. Šī gada 2.jūlijā Ukrainas Augstākās radas priekšsēdētājs Andrejs Parubijs atsauca Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) delegātiem nosūtīto uzaicinājumu piedalīties parlamenta vēlēšanu novērošanā. Spīkeris paskaidroja, ka šis lēmums pieņemts, ņemot vērā faktu, ka novērotāju sastāvā varētu būt Krievijas pārstāvji, vēsta RIA Novosti.

EPPA prezidente Liliāna Morī-Paskjē pauda nožēlu par Ukrainas lēmumu atsaukt ielūgumu piedalīties parlamenta vēlēšanu novērošanā 21.jūlijā, teikts EPPA preses dienesta paziņojumā.

Глава МИД России прокомментировал русофобскую провокацию в ПАСЕ - Sputnik Latvija
Video
Krievijas ārlietu ministrs sniedzis komentāru par rusofobo provokāciju EPPA

"Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) vadītāja pauda nožēlu par Ukrainas parlamenta lēmumu atsaukt ielūgumu Asamblejai novērot parlamenta ārkārtas vēlēšanas 21.jūlijā," teikts paziņojumā.

Atbildot uz Augstākās radas spīkera vēstuli, EPPA vasītāja atgādinaja, ka asamblejai kopš 1994.gada ir ilggadēja darba prakse ar Ukrainu vēlēšanu novērošanā, kas ļāvis "būtiski uzlabot" valsts tiesisko bāzi un vēlēšanu praksi, informēja preses dienests.

"Vēlos uzsvērt, ka Ukraina kā Eiropas Padomes locekle ir asamblejas uzraudzībā un tās pienākums ir uzaicināt asambleju novērot prezidenta un parlamenta vēlēšanas," informēja Morī-Paskjē. Politiķe atzīmēja, ka ir "gatava apspriest attiecību uzlabošanu starp asambleju, Ukrainas parlamentu un tā delegāciju EPPA".

Krievijas senators Aleksejs Puškovs sniedza komentāru par Kijevas lēmumu atsaukt ielūgumu EPPA delegātiem piedalīties parlamenta ārkārtas vēlēšanu novērošanā, kas ieplānotas 21.jūlijā.

Летняя сессия Парламентской ассамблеи Совета Европы - Sputnik Latvija
Pat Lietuva ir pametusi Ukrainu: Puškovs pastāstīja par Kijevas izgāšanos EPPA

"Kijeva neko nepanāks ar savu atteikšanos uzaicināt EPPA novērotājus uz vēlēšanām Ukrainā. Tās ir pašreizējās Radas un ukrodelegācijas EPPA pēdējās konvulsijas. Pavisam drīz tur būs gan jauns spīkeris, gan cita Rada. Un pavisam noteikti Ukrainas kaprīzes vairs neietekmēs Krievijas statusu EP," Puškovs konstatēja savā lapā Twitter.

Iepriekš EPPA apstiprināja Krievijas delegācijas pilnvaras pilnā apjomā.

Ukrainas delegācijas EPPA vadītājs Vladimirs Arjevs paziņoja, ka Ukraina pamet EPPA sesiju, kad tika pieņemts rezolūcijas projekts par Krievijas delegācijas pilnvaru apstiprināšanu pilnā apjomā.

Ziņu lente
0