Pārsēdieties elektrovilcienos: uz Jūrmalas šosejas sācies remonts

© Sputnik / Sergey MelkonovЭлектричка в Риге
Электричка в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Braucamā daļa uz Jūrmalas šosejas virzienā uz Jūrmalu ir pilnībā slēgta, ir arī citas izmaiņas satiksmes shēmā.

RĪGA, 13. jūnijs – Sputnik. Ceturtdien, 13. jūnijā, Jūrmalas šosejas braucamo daļu virzienā uz Jūrmalu pilnībā slēdza sakarā ar remontdarbu uzsākšanu, vēsta Rus.lsm.lv.

Стационарный фоторадар на улице Юглас в Риге - Sputnik Latvija
Nesteidzieties uz Jūrmalu: uz šosejas noteikts ātruma ierobežojums

Satiksme uz šosejas tagad ir ierobežota ar vienu braucamo daļu divās joslās, kuras nodrošina mašīnu izbraukšanu abos virzienos.

Remonta gaitā slēgtas arī nobrauktuves no Jūrmalas šosejas uz Rīgas apvedceļu. Izmaiņas jāņem vērā arī tiem automobilistiem, kuri brauc uz Jūrmalu no Liepājas puses. Turklāt ar citiem satiksmes nosacījumiem saskarsies arī vadītāji, kuri brauc no Babītes uz Imantu, un no Jūrmalas uz Babīti un pēc tam uz Imantu.

"Latvijas Valsts ceļi" (LVC) ļoti lūdz automobilistus sekot līdzi izmaiņām satiksmes shēmās, ceļu zīmēm, kā arī plānot vairāk laika ceļam, jo sastrēgumstundās uz Jūrmalas šosejas neizbēgami veidosies sastrēgumi.

Tāpat vadītājus aicina pēc iespējas pārsēsties elektrovilcienos. Maršrutā Rīga – Dubulti – Rīga palaisti 17 papildu vilcieni.

Tāpat tiek ziņots, ka diennakts vidējā transporta kustības intensitāte no Rīgas robežas līdz Rīgas apvedceļam pērn sastādīja 48 178 vienības, un 12% sastādīja kravu transports.

Kā dēļ tas viss ir jāpacieš

Plānots, ka remontdarbi uz Jūrmalas šosejas ilgs līdz 2020. gadam. Ceļa darbus veiks ceļu būvēs uzņēmumu ACB un Binders apvienība, un tie izmaksās 22,97 miljonus eiro (ar PVN).

Remonta gaitā pašu ceļa konfigurāciju nemainīs. Taču ieliks trīs jaunas joslas katrā virzienā.Vecais asfalta segums uz jau esošajām joslām tiks reciklēts – pārstrādāts turpmākai ielikšanai. Tā vietā ieliks trīs jaunus asfalta slāņus. Turklāt tiks atjaunotas uzbrauktuves uz ceļu pārvadiem, kas šķērso šoseju.

Юрмальское шоссе на участке Карла Ульманя гатве проходит по границе района Плескодале - Sputnik Latvija
Slēgs ceļu Jūrmalas virzienā: šosejas remontdarbi var kļūt par nopietnu problēmu

Iepriekš satiksmes ministrs Tālis Linkaits pastāstīja, ka, saskaņā ar līgumu ar darbu veicēju, ceļa segums uz Jūrmalas šosejas jānomaina 300 dienu laikā – 10 mēnešos. Tāpat viņš atzīmēja, ka remontdarbi tiks veikti no Rīgas robežas līdz Jūrmalas robežai, kā uz nobrauktuves uz Liepājas šoseju.

Ministrs uzreiz brīdināja vadītājus, ka ceļu darbi izraisīs nopietnus satiksmes kustības traucējumus. Un par to, ka vadītājiem uz šosejas, acīmredzot, nāksies stāvēt milzīgos sastrēgumos šogad un nākamgad, Linkaits pats personīgi atvainojās.

Taču ministrs mierina visus ar spožo nākotnes perspektīvu: kolīdz remontdarbi tiks pabeigti, pa šoseju būs atļauts braukt ar ātrumu 110 kilometri stundā.

Ziņu lente
0