Slēgs ceļu Jūrmalas virzienā: šosejas remontdarbi var kļūt par nopietnu problēmu

© Sputnik / Sergey Melkonov"Юрмальское шоссе" на участке Карла Ульманя гатве проходит по границе района Плескодале
Юрмальское шоссе на участке Карла Ульманя гатве проходит по границе района Плескодале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūrmalas šoseju sašaurinās līdz divām joslām sakarā ar remontdarbiem: līdz ar tūrisma sezonas sākumu tas var kļūt par problēmu ne tikai Latvijas iedzīvotājiem.

RĪGA, 6. jūnijs – Sputnik. Saskaņā ar "Latvijas valsts ceļi" (LVC) informāciju, nākamnedēļ, sakarā ar remontdarbu veikšanu, slēgs braucamo daļu virzienā uz Jūrmalu, vēsta Rus.lsm.lv.

Atlikt šosejas remontu, kurš izmaksās aptuveni 24 miljonus eiro, vairs nedrīkst, jo uz asfalta seguma ir daudz bedru, dziļas grambas un plaisas.

Ямы и рытвины на разбитом дорожном покрытии - Sputnik Latvija
Uz Zemitāna tilta sākušies remontdarbi

LVC pārstāve Anna Kononova pastāstīja, kā norisināsies remontdarbi. Pēc viņas sacītā, pašu ceļa konfigurāciju nemainīs. Taču ieliks trīs jaunas joslas katrā virzienā.

Vecais asfalta segums uz jau esošajām joslām tiks reciklēts – pārstrādāts turpmākai ielikšanai. Tā vietā ieliks trīs jaunus asfalta slāņus. Turklāt tiks atjaunotas uzbrauktuves uz ceļu pārvadiem, kas šķērso šoseju.

Šosejas remontdarbi tiks veikti divās celtniecības sezonās un ar nopietniem satiksmes ierobežojumiem. Jau no nākamās nedēļas vidus braucamā daļa virzienā uz Jūrmalu tiks slēgta. Satiksme uz Jūrmalas šosejas tiks organizēta vien uz divām joslām pretējā virziena braucamajā daļā.

Līdz ar pludmales sezonas sākšanos šāds remonts var kļūt par nopietnu sastrēgumu iemeslu. Problēmas izjutīs gan vietējie iedzīvotāji, gan tūristi. Taču, kā skaidro LVC, organizēt remontdarbus tā, lai vasaras sezona netiktu skarta, nav iespējams.

Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite savukārt norādīja, ka šosejas remonts – tas ir labs iesākums, kurš būs lietderīgs gan Jūrmalas iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem.

LVC piedāvā rūpīgāk aprēķināt brauciena laiku Jūrmalas virzienā. Savukārt Jūrmalas domē aicina doties uz kūrortpilsētu ar elektrovilcienu.

Закрыто движение по мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
Ģirģens sagaida problēmas arī ar citiem Rīgas tiltiem

Iepriekš satiksmes ministrs Tālis Linkaits pastāstīja, ka, saskaņā ar līgumu ar darbu veicēju, ceļa segums uz Jūrmalas šosejas jānomaina 300 dienu laikā – 10 mēnešos. Tāpat viņš atzīmēja, ka remontdarbi tiks veikti no Rīgas robežas līdz Jūrmalas robežai, kā uz nobrauktuves uz Liepājas šoseju.

Ministrs uzreiz brīdināja vadītājus, ka ceļu darbi izraisīs nopietnus satiksmes kustības traucējumus. Un par to, ka vadītājiem uz šosejas, acīmredzot, nāksies stāvēt milzīgos sastrēgumos šogad un nākamgad, Linkaits pats personīgi atvainojās.

Taču ministrs mierina visus ar spožo nākotnes perspektīvu: kolīdz remontdarbi tiks pabeigti, pa šoseju būs atļauts braukt ar ātrumu 110 kilometri stundā.

Ziņu lente
0